2009. szeptember 29. 15:06

Hiába döntött úgy az MTV-t felügyelő kuratórium, hogy jogszerűtlen a Napkelte-szerződés megszüntetése, a műsor holnap reggel sem tér vissza. Az MTV közleményben jelezte: nem tartja jogszerűnek a kuratórium döntését, így szerdán is saját gyártású reggeli műsorával jelentkezik.

A Magyar Televízió szerint jogszabályba ütközik az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnökségének határozata, amely a Nap-kelte című műsor visszaállítására kötelezi a közmédium ügyvezető alelnökét. A Ma Reggel című műsorsorozat folytatódik, amelynek újabb műsorvezetője Jegyes-Tóth Kriszta lesz.

"A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége eljutatta az MTV-hez tegnap este elfogadott határozatának szövegét, amelyben a testület egyrészt megállapítja, hogy érvényes az St. Plusz Kft.-vel korábban kötött szerződés, másrészt úgy foglal állást, hogy jogszabályba ütközik és érvénytelen a Nap-kelte szerződésének megszűnésről szóló 2009. szeptember 23-án kelt írásbeli értesítés. Az MTV jogi álláspontja szerint viszont a kuratóriumi elnökség határozata jogszabályba ütközik, így jogszabályba ütközik „az eredeti állapot helyreállítására” vonatkozó felszólítás is. A testületnek nem volt és nincs hatásköre arra, hogy szerződések érvényességéről és a közmédium műsorstruktúrájának meghatározásáról döntsön, különös tekintettel arra, hogy a médiatörvény kifejezetten megtiltja a tulajdonosi testület számára a műsorszerkezet meghatározását.” – áll a közszolgálati televízió közleményében.

Mint ismeretes, az MTV pénteken mondta fel a Gyárfás Tamás cége által készített reggeli műsor szerződését, hétfő reggel óta pedig saját belső gyártásban készülő programját sugározza. Az új műsorba már az első napon elfogadta a meghívást a Napkeltét korábban három évig bojkottáló legnagyobb ellenzéki párt.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.