3p

Promóciós vándorcirkuszt indít országos turnéra az MVM, mely elől a települések mellett a legnagyobb nyári fesztiválok sem menekülhetnek. Jövő év végéig tart, majdnem 300 millióból jön ki.

Nem bízza a véletlenre a kormány a Paks 2 népszerűsítését, az atomerőmű bővítéséért felelős MVM Paks II. Zrt. a Közbeszerzési Hatóság oldalára feltöltött dokumentum szerint ugyanis olyan szerződést kötött még 2016 májusában, melynek nyomán a következő másfél évben nukleáris tematikájú vándorcirkusz utazza majd be az országot, feltehetőleg azzal az üzenettel, hogy "a Roszatom jó atom!"

Az atomroadshow kivitelezője az MVM és a Paksi Atomerőmű visszatérő munkatársa, a dunaújvárosi Euroshow Kft. lesz, akik nyílt eljáráson nyerték meg ezt a szép feladatot. A megbízás értelmében az ország lakosságát kell majd tájékoztatniuk a paksi bővítésről egy "interaktív jármű" és kapcsolodó berendezései segítségével, azaz el kell majd mesélniük az érdeklődőknek, hogy mi is ez, és miért is jó, hogy megtörténik (Mészáros Lőrinc további gyarapodásán túl).

Az Euroshow összesen nettó 299 millió forintot kap a feladatra, ebből most júniustól 2018. december 31-ig kell nyomatni az atomvurstlit. A Paks II-matricás jármű két turnét tol majd le az országban, 2017-ben a hazai nukleáris létesítmények környezetében lévő településekre gördül majd be, így Püspökszilágyra és környékére, valamint Bátaapátira és környékere, de elmennek majd hulladéktároló-helyek kutatásában érintett vidékekre is, vagyis Bodára és környékére, aztán Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye-szerte tűnnek majd fel év végéig. 2018-ban Budapest és Pest megye 5000 főnél nagyobb lélekszámú települései következnek. De nem menekülnek a fesztiválok sem, idén és jövőre is 8 nyári fesztiválra települ ki az atomjárgány. Ide:

  • Volt fesztivál
  • Balaton Sound
  • EFOTT
  • East Fest
  • Campus Fesztivál
  • Sziget
  • Debreceni Virágkarnevál
  • Szegedi Ifjúsági Napok

Plusz az őszi hepajok közül a Csabai Kolbászfesztiválra.

Ami a felszerelést illeti, a kivitelezőnek a felmatricázott jármű mellett biztosítania kell egy legalább 40 négyzetméter alapterületű, zárt, de természetes fényű kiállítóteret, ahol le lehet ültetni 30 embert, és mehetnek majd a prezentációk és filmvetítések atomtémában. Nyalánkságként bele kell rakni egy érmepréselő gépet és egy áramfejlesztő biciklit is. Mivel korgó gyomorral nem hogy a jóatomozás, de semmilyen üzenet nem megy át, a kiállítótérhez konyha is dukál, és mert VIP-vendégek bármikor beeshetnek, a fogadásukra vinni kell egy minimum 20 négyzetméteres, műfüves tető-, vagy sima teraszt is.

A nyári fesztiválokon 50 négyzetméteres élménysátorral támadnak a kivitelezők az ilyenkor szokásos kis promóciós játékokkal és hülyeségekkel. Ami a fesztiválozóknak tényleg fontos: biztosítaniuk kell legalább nyolc dugajt telefontöltésre.

Az atomkamion egyébként nem új ötlet, az MVM Paks 2-es honlapja szerint már 2009 óta promózzák egy ilyen járművel az atomenergiát - tehát ezt a programot pörgetik most fel, kifejezetten az új blokkok fényezésére. A már bejáratott gép így néz ki (feltehetőleg ilyesmire számíthatunk most is):

az atomkamion a 2015-ös SZIN fesztiválon (mvmpaks2.hu)

Valami azt súgja, hogy mindannyian remekül fogunk szórakozni.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!