2017. december 5. 08:17

Baldauf László a Blaha Lujza téren és a Ferenciek terén is kiaraszol a NER-ből.

Eladja a Lidl-nek üzletei egy részét a CBA milliárdos magyar alapítója, Baldauf László, írja meg nem erősített forrásokra hivatkozva a Portfolio.hu.

A lap szerint Baldauf a Blaha Lujza téri egységről már meg is egyezett a német üzletlánccal, és most a Ferenciek terén működő bolt van soron, melyről néhány napon belül meg is születhet a megegyezés. Egy korábbi ügyletnek már szemmel látható eredménye is van: a Váci út 201. szám alatt eddig üzemelő CBA helyett november közepéről már Lidl-be térhetnek be a vásárlók.

Baldauf László  (MTI Fotó: Kovács Attila)

Baldauf azonban nem csak a német diszkontlánccal tárgyal, egyes boltjait egymással összekötve értékesítené, mondta a Portfolio-nak az egyik forrás. Szerinte a CBA már nyugdíjba vonult, azóta tiszteletbeli elnöke megválna például a budapesti Arany János utcai, tárnoki, ürömi, erdőkertesi, szadai érdekeltségétől is.

Nem biztos, hogy az eladott boltokat egyből átnevezik, lehet, hogy a tulajdonosváltást követően egy darabig még CBA-ként futnak. A lap egyik forrása ezt a periódust "türelmi időnek" nevezte.

A Portfolio megkereste az üzletben érintett feleket, de Baldauf cége nem válaszolt nekik, a Lidl igen, ám ők csak annyit, hogy nem kívánnak nyilatkozni.

Az adásvételt azt ösztönözhette, hogy a plázastop miatt ma képtelenség új üzleteket nyitni Magyarországon. Ez a helyzet kapóra jöhet azoknak, akik jó áron szeretnének kiszállni a kiskereskedelemből. A magyar kormány törekvése, amely szerint az üzletek több mint 50%-a magyar tulajdonban legyen, nem igazán jött be: hiába igyekeztek a Coop- és a CBA-láncokat helyzetbe hozni a szabályozási környezet átalakításával, éppen ellenkezőleg sült el a törekvés. A humán-erőforrás igényes kiskereskedelmi szektorra ráadásul rányomja a bélyegét a minimálbér és a garantált bérminimum gyors emelése, ami ronthatja a cégek profitabilitását.

Frissítés: Baldauf a Független Hírügynökségnek cáfolta, hogy megválna az üzleteitől, de nem valami meggyőzően.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.