<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Baldauf László a Blaha Lujza téren és a Ferenciek terén is kiaraszol a NER-ből.

Eladja a Lidl-nek üzletei egy részét a CBA milliárdos magyar alapítója, Baldauf László, írja meg nem erősített forrásokra hivatkozva a Portfolio.hu.

A lap szerint Baldauf a Blaha Lujza téri egységről már meg is egyezett a német üzletlánccal, és most a Ferenciek terén működő bolt van soron, melyről néhány napon belül meg is születhet a megegyezés. Egy korábbi ügyletnek már szemmel látható eredménye is van: a Váci út 201. szám alatt eddig üzemelő CBA helyett november közepéről már Lidl-be térhetnek be a vásárlók.

Baldauf László  (MTI Fotó: Kovács Attila)

Baldauf azonban nem csak a német diszkontlánccal tárgyal, egyes boltjait egymással összekötve értékesítené, mondta a Portfolio-nak az egyik forrás. Szerinte a CBA már nyugdíjba vonult, azóta tiszteletbeli elnöke megválna például a budapesti Arany János utcai, tárnoki, ürömi, erdőkertesi, szadai érdekeltségétől is.

Nem biztos, hogy az eladott boltokat egyből átnevezik, lehet, hogy a tulajdonosváltást követően egy darabig még CBA-ként futnak. A lap egyik forrása ezt a periódust "türelmi időnek" nevezte.

A Portfolio megkereste az üzletben érintett feleket, de Baldauf cége nem válaszolt nekik, a Lidl igen, ám ők csak annyit, hogy nem kívánnak nyilatkozni.

Az adásvételt azt ösztönözhette, hogy a plázastop miatt ma képtelenség új üzleteket nyitni Magyarországon. Ez a helyzet kapóra jöhet azoknak, akik jó áron szeretnének kiszállni a kiskereskedelemből. A magyar kormány törekvése, amely szerint az üzletek több mint 50%-a magyar tulajdonban legyen, nem igazán jött be: hiába igyekeztek a Coop- és a CBA-láncokat helyzetbe hozni a szabályozási környezet átalakításával, éppen ellenkezőleg sült el a törekvés. A humán-erőforrás igényes kiskereskedelmi szektorra ráadásul rányomja a bélyegét a minimálbér és a garantált bérminimum gyors emelése, ami ronthatja a cégek profitabilitását.

Frissítés: Baldauf a Független Hírügynökségnek cáfolta, hogy megválna az üzleteitől, de nem valami meggyőzően.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.