2017. szeptember 30. 08:14

Konszolidált szinten 38 milliárd 213 millió forintos mérleg főösszeggel és 2 milliárd 94 millió forintos adózott eredménnyel zárta 2017 első félévét az Opus Global Nyrt. A társaság igazgatósága kezdeményezi a Budapesti Értéktőzsdénél törzsrészvényei átsorolását a prémium kategóriába, tekintettel arra, hogy ennek feltételeit az előző két vizsgálati időszakban az Opus Global már teljesítette.

Közzétette első féléves IFRS szerinti, konszolidált jelentését az Opus Global Nyrt (korábban Opimus Group néven futott a cég). A mintegy 2 ezer főt foglalkoztató csoport tevékenységi körébe egyebek mellett médiatevékenység (többek között a tucatnyi megyei lapot, a Nemzeti Sportot, a Világgazdaságot, a Hot! magazint kiadó Mediaworks tartozik ide), nehézipar, mezőgazdaság, szállodaipar, építőipar, valamint ingatlankezelés tartozik. A konszolidációs körbe az Opus Global 25 érdekeltségét vonta be. 
 
Az Opus portfoliója 

A jelentés szerint 2017 első félévét a vállalatcsoport konszolidált szinten 38 milliárd 213 millió forint mérleg főösszeggel, továbbá 2 milliárd 94 millió forint adózott eredménnyel zárta, mely az előző év hasonló időszakához képest több, mint 2 milliárd 860 millió forintos többletet jelent. Eközben a csoport működési bevétele majdnem az ötszörösére, 19 milliárd 367 millió 565 forintra nőtt. 

A teljes csoport konszolidált pénzügyi adatainak alakulásában jelentősen változott az egyes szegmensek súlya. Az Opus Global által tulajdonolt média portfólió a társaság legjelentősebb érdekeltségé vált a nehézipar mellett. A csoport bevételeinek 93 százalékát ugyanis ez a két szegmens adta 2017 első félévében.

Az Opus Global célja, hogy az érdekeltségeibe vont társaságok tevékenységét összehangolja, és 2017 végéig transzparens, egyszerűsített struktúrájú és a cégek közötti szinergiákat mind jobban kihasználó holdingvállalattá váljon.  

Az Opus Global igazgatósága kezdeményezi a Budapesti Értéktőzsdénél a társaság törzsrészvényeinek standardból prémium kategóriába sorolását. Ebbe csak a legszigorúbb kritériumoknak és szabályoknak megfelelő tőzsdei cégek részvényei kerülhetnek be, és a vállalat az előző két vizsgálati időszakban már teljesítette az átsorolás feltételeit.

mfor.hu