3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Wizz Air igazgatóságába 2011 áprilisában, tehát jóval a miniszterségem után kerültem, melyet egy alapító tulajdonos javaslatára pályáztam meg és több jelölt közül választottak ki - reagált Oszkó Péter a csütörtök délután megjelent hírre a Facebook oldalán.

A volt miniszter a véres piacszerzési harc egyik eszközének titulálta a Ryanair lépését, mely szerint a Wizz Air lejáratása érdekében osztotta szét a sajtótájékoztatón a versenytárs beszámolóját az újságíróknak.

"A miniszterségem után természetesen több irányú szakmai tevékenységbe kezdtem, ennek keretében a mai nap összesen négy különböző társaság igazgatóságában vagyok tag, melyek egyikének sincs köze a korábbi kormányzati munkámhoz, hanem azok a magánszektorbeli szakmai és üzleti tevékenységem részét képezik" - írja Oszkó.

"A Wizz Air igazgatóságába 2011 áprilisában, tehát jóval a miniszterségem után kerültem, melyet egy alapító tulajdonos javaslatára pályáztam meg és több jelölt közül választottak ki". A volt pénzügyminiszter úgy véli, a kiválasztás alapja a régiós, iparági, valamint pénzügyi ismeretei voltak, és nem a korábbi kormányzati munkája. A csütörtöki hírrel kapcsolatban megjegyzi: az igazgatóság egyébként nyolc tagú, mindegyikük személye mindig is nyilvános volt, tehát meglehetősen célzatos és félrevezető azt ma valamiféle feltárt titokként vagy újdonságként bemutatni.

"Az igazgatósági munkám során semmilyen módon nem foglalkoztam a Malévval vagy annak ügyeivel, azzal kapcsolatosan igazgatósági munka az én tagságom idején nem is folyt és döntés nem is született. A Malév ügyeivel kapcsolatos ismereteimet és véleményeimet mindig is elkülönülten kezeltem, melyek ráadásul nem is fedték egymást a Wizz Air hivatalos véleményével. Legfőképp pedig ez az oka annak, hogy a Malév ügyeivel kapcsolatos megnyilvánulásaimtól tudatosan elkülönítve kezeltem a Wizz Air igazgatóságában elfoglalt tagságomat, s kifejezetten nem tartottam volna szerencsésnek a két témában egyidejűleg vagy egymást követően megnyilatkozni. A Wizz Air nevében egyébként semmilyen módon nem is vagyok jogosult nyilatkozatot tenni vagy véleményt nyilvánítani, így minden módon el kívántam kerülni, hogy úgy tűnjön, mindaz, amit a Malév ügyeiről a nyilvánossággal megosztok, bármiféle összefüggést mutatna igazgatósági tagságommal" - részletezi a helyzetet.

Oszkó kijelenti: a Malév ügyeiben egyértelműen és nyilvánvalóan mint teljesítményében és felelősségében politikai célzattal megtámadott és magát megvédeni kívánó volt miniszter tettem nyilatkozatokat és formáltam véleményt, amelynek tehát nem csak a Wizz Airben végzett munkámhoz semmi köze, de vélhetően nem is mutatna sok összefüggést a Wizz Air hivatalos véleményével. Már csak azért sem, mert miniszterként a Malév állami tulajdonba vételével és túlélési lehetőségeinek biztosításával éppen olyan lépéseket tettem, melyek akkor minden más piaci versenytárs érdekeit sértették, azonban ezzel együtt is saját személyes meggyőződésemet tükrözték és miniszterként ellátandó feladataimhoz tartoztak.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!