2p

Ezúttal Észak-Magyarországon szeretne uniós pénzből munkálkodni és fejleszteni a Garancsi Istvánhoz köthető Magyar Természetjáró Szövetség.

Újabb sikeres projektet tudhat magáénak a Garancsi Istvánhoz köthető Magyar Természetjáró Szövetség, hiszen október 2-án 469,3 millió forintos uniós támogatást nyert el az Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztés programból. A természetjáróknak nem ez volt az első sikeres pályázata, hiszen augusztusban közel 1,5 milliárd forintot zsebelt be két sikeres pályázatnak köszönhetően.

A mostani majdnem 470 millió forint is a korábbiakhoz hasonló célokra megy el, az összeget a "Gyalogszerrel felfedezni Észak-Magyarország turisztikai termékkínálatát" projekttel nyerték el.

A pénzből több mindent is szeretnének felújítani és kialakítani. Többek között 16 állomásból álló erdei tornapálya készül Galyatetőn, melyet a profik és amatőrök, valamint a gyerekek és felnőttek is egyaránt használhatnak. A tornapálya elemei fából készülnének, egy-két elem esetén könnyű fém tartozékok kiegészítésével, és minden egyes elem egy stabil, beton alapú rögzítést kap. Ugyanitt a parkoló is felújításra kerül majd.

Megújítanák a közel 60 éves Dobó István-kilátót Egerben, ami majd 34 méter csúcsmagassággal és 18,15 méter kilátószint magassággal rendelkezik.

István-kút (Fotó: kirandulasok.com)

Háromhuta községhatárában, az István-kút környezetében egy négyévszakos pihenőt szeretnének kialakítani, ami azt jelentené, hogy újraépítenék a faházat, a meglévő kőház pedig felújításon esne át és egyben időjárásfigyelő és -bemutató kutatóhelyiségek is kialakításra kerülnek. A faházon webkamera is elhelyezésre kerül, mely a projektelem népszerűsítéséhez járul hozzá. Ugyanez történne a tervek szerint az Oláh-réti, a Csataréti pihenőházzal is. Rekonstruálnák a Zsófia-kilátót, ami a XX. század első felében meghatározta a Dolka-hegy Lillafüredi oldalának látképét, és Lillafüred egyik kiemelkedő célpontja volt. Felújítanák a Lencsés-forrás pihenőt, a Botkői autóspihenőt, a Királykúti pihenőt és megújulna a Háromhutai tanösvény is.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!