3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Közös cégük 2022-es évére sem lehet panasza a két üzletasszonynak. 

Jóval a május végi határidő után augusztus első napjaiban tette közzé tavalyi éves beszámolóját Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília tulajdonában lévő Nakama & Partners Kft. A dokumentumok arra engednek következtetni, hogy egy stabil és fix megélhetést biztosító vállalkozást visznek ők ketten, de mutatjuk is a részleteket. 

A főtevékenységként reklámügynöki tevékenységgel foglalkozó cég szinte hajszálpontosan ugyanannyi árbevételt tudott elkönyvelni tavaly, mint egy évvel korábban: 332,9 millió forint után 333,7 millió forint folyt be a cég kasszájába. Hogy miből származott ez a bevétel, arról nem szól a kiegészítő melléklet, melyre jelen cikkünkben kivételesen meglehetősen keveset fogunk hivatkozni. A dokumentum ugyanis a kötelező tartalmi fejezetek és leírások mellett csupa általános megjegyzést tartalmaz, melyek információtartalma finoman szólva is igen csekély. 

Nem panaszkodhatnak a cégükre. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Nem panaszkodhatnak a cégükre. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezzel párhuzamosan a kiadásokat is sikerült csökkenteniük Rogán-Gaál Cecíliáéknak, ami a végén egy igen szép zárást biztosított. Ám erről picit később. 

Az anyagjellegű kiadások 23 millióval 245 millióra csökkentek, a személyi jellegűek azonban 53,5 millióról 69 millióra nőttek. Utóbbival kapcsolatban annyi kideríthető, hogy a dolgozói létszám bővülése és béremelés is magyarázza egyszerre. 

Tavaly ugyanis már 8 volt az átlagos statisztikai létszám a korábbi 7 fő helyett, a cégnél kiszámolható átlagos bruttó bér pedig 509 ezer forintról 575 ezerre emelkedett 2022-ben. Ez egy majd' 13 százalékos emelést jelent. 

Végeredményben pedig sokkal jobban zárhatta a Nakama 2022-t, mint a megelőző évet, hiszen a 17,2 millió forintos veszteség után kicsivel több mint 14 millió forintos tiszta haszonra tett szert a cég. Az a cég egyébként, mely honlapján referenciaként

  • a Mikulásgyárat, 
  • a Rakonczai Piano Live eseményt, 
  • a Magyarország Szépe versenyt 
  • és a FemCafe Inspiráló Nők Estjét tünteti fel. 

Noha viszonylag alacsonynak nevezhető a megtermelt profit - főleg az elért árbevételhez képest -, busás osztalékot tudtak megszavazni maguknak a tulajdonosok. A taggyűlési jegyzőkönyv szerint 125 millió forintot utalnak ki az üzletasszonyok, amit a szépen felhízlalt eredménytartalék tesz lehetővé. Ezen a soron ugyanis több százmillió forint pihent. 

A tulajdonosi arányok alapján ebből a 125 millió forintból 

  • 63,75 millió forint megy Rogán-Gaál Cecíliának, 
  • 61,25 millió forint pedig Sarka Katának.

A Nakama 2016-os alapítása óta egyébként összesen már 623,3 millió forintot vettek ki a reklámügynöki cégből Sarka Katáék. Ez azt jelenti, hogy hét év leforgása alatt Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata is egyaránt bő 300-300 millió forinthoz jutott a cégből. 
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!