TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. augusztus 16. 11:30

Azért annyira nem kell „megijedni”, csupán annyi történik ugyanis, hogy az alig három éve alapított Unitreasury Kft. beolvad a tulajdonosába, a Mészáros-házaspár befolyása alatt álló Talentis Group Beruházás-szervező Zrt.-be.

Az Unitreasury Kft.-t egy olasz magánszemély alapította 2015 szeptemberében 3 millió forintos törzstőkével, üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadásra. A Mészáros-cégbirodalomhoz 2017 májusában csatlakozott, akkor vásárolta meg a 80 százalékát az R-Kord Építőipari Kft., a 20 százalékát pedig az Opimus Group, amelyet később, 2017 augusztusában Opus Global Nyrt.-re kereszteltek át.

Mészáros Lőrinc Mészáros Lőrinc

Az új tulajdonosok tagi kölcsönt nyújtottak az Unitreasurynek, amely a kamataival együtt 2017 végén több mint 2 milliárd forintra rúgott, s a cég nyilvánosan elérhető éves beszámolójából kiolvashatóan azt a célt szolgálta, hogy azt az ugyancsak Mészárosékhoz tartozó, tiszapüspöki székhelyű, keményítőt és keményítőtermékeket gyártó, Kall Ingredients Kereskedelmi Kft.-be fektesse. Ez az összeg részben az addig egy vagyonkezelő kft. tulajdonában volt, alig 25 milliós éves forgalmú cég felfuttatását finanszírozhatta. Ez sikerült is, a Kall az első teljes, 2017. október 1-jétől 2018. szeptember 30-áig tartó üzleti évét 8,6 milliárd forintos forgalommal zárta, igaz, 1,1 milliárd forintos veszteség mellett.

Az Unitreasury 2018 júliusában került át a Mészáros Lőrinc és felesége fele-fele arányú tulajdonában lévő Talentis Grouphoz. S adott neki gyakorlatilag az előző évivel megegyező tagi kölcsönt, amely ugyancsak a Kallnál landolt. Az Unitreasury összességében 2018 végén már csaknem 4,3 milliárdos tagi kölcsönnel tartozott a Talentisnek.

Annak következtében, hogy a herceghalmi székhelyű Unitreasury beolvad az ugyancsak a Pest megyei településen bejegyzett Talentis Groupba, utóbbi saját tőkéje a június 30-ai vagyonmérleg-tervezet szerint 12,7 milliárd forintról 13 milliárdra emelkedik, míg jegyzett tőkéje marad 51 millió forint. Befektetett pénzügyi eszközei csaknem 17,5 milliárdra rúgnak, kötelezettségei mintegy 2 milliárddal többre, 19,4 milliárdnyira. Ebből 10,6 milliárd hosszú, míg 8,8 milliárd rövid lejáratú.  

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.