2p

Fejlesztési stratégiájuk részeként az Airport Service Budapest Zrt. (AS Budapest) és a Menzies Aviation egyesítik erőiket.

Fejlesztési stratégiájuk részeként az Airport Service Budapest Zrt. (AS Budapest) és a Menzies Aviation egyesítik erőiket, hogy egy vállalatként biztosítsanak földi kiszolgálást, árufuvarozási és lounge szolgáltatásokat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A tranzakciót az illetékes versenyjogi hatóságnak jóvá kell hagynia - áll az AS közleményében.

A tranzakció révén az AS Budapest tulajdonjogot szerez a Menzies Aviation Hungary Kft.-ben (továbbiakban a „Társaság”). Az ügylet magában foglalja az AS Budapest szerződéseinek és eszközeinek átruházását a Társaságra, illetve a jelentős tapasztalattal rendelkező szakemberek átvételét is.

Az Airport Service Budapest és a Menzies Aviation egyesítik erőiket
Az Airport Service Budapest és a Menzies Aviation egyesítik erőiket
Fotó: AS

Az AS Budapest több nagy légitársaság földi kiszolgálója a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Tevékenységi körébe tartozik az utas-, légiáru- és repülőgép-kiszolgálás, valamint repülésbiztonsági és egyéb reptéri szolgáltatásokat is ellát, például a Skycourt Lounge üzemeltetését.

A Menzies Aviation Hungary Kft. szintén hosszú múltra tekint vissza a földi kiszolgálás terén, komoly ügyfélkörrel és erős nemzetközi háttérrel rendelkezik anyavállalata, a Menzies Aviation révén, amely a világ legnagyobb reptéri földi kiszolgálója az országok, repülőterek és repülőgépek számát tekintve.

Ezzel az ügylettel a Társaság célja, hogy hatékonyabb és versenyképesebb szolgáltatásokat nyújtson, valamint növelje a Budapestre érkező utasok kényelmét és elégedettségét.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!