2p

Október közepén indul a nyíregyházi Electrolux-gyár csoportos leépítésének első hulláma.

Még februárban jelentették be, hogy 2024 januárjában leállítják a termelést a szabolcsi megyeszékhelyen üzemelő, 650 főt foglalkoztató hűtőszekrénygyárában.

Most ősszel már az elbocsátások első hulláma is megkezdődik, a hírek szerint 143 embertől válnak meg - tudta meg az Index.

A lap azt írja, a vállalat aktívan segíti az alkalmazottak elhelyezkedését, a régebb óta állományban lévők pedig a törvényileg előírtnál nagyobb mértékű végkielégítésre számíthatnak.

Sajnos menniük kell. Fotó: MTI
Sajnos menniük kell. Fotó: MTI

Szentpéteri Ferenc, az Electrolux Magyarország ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott: „A februári bejelentés óta augusztusban hat, szeptemberben négy munkavállaló távozott a létszámleépítés keretében az Electrolux nyíregyházi csapatából. A csoportos létszámleépítés első hulláma október közepén kezdődik, ebben várhatóan 143 munkatárs lesz érintett. A további csoportos létszámleépítések folyamatosak lesznek novemberben és decemberben.”

Az ügyvezető elmondta, hogy a kollektív szerződésnek köszönhetően a végkielégítés mértéke a hosszabb munkaviszonnyal rendelkező kollégák esetében lényegesen meghaladja A munka törvénykönyve által előírtakat. 

Mindeközben a vállalat telephelyét is értékesítette: az Electrolux Group 38 millió euróért (kb. 14,5 milliárd forintért) a svéd hőszivattyúgyártó vállalatnak, a Qvantumnak adta el a nyíregyházi telephelyét.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!