<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A koronavírus-járvány bedöntötte a fánkos bizniszt, de a cég ezzel nem szűnt meg. A régi-új tulajdonos építőipari vállalkozássá változtatta azt. Eközben Vajna Tímea új vizek felé evezett a fánkozóból való kiszállás után.

Nagyjából másfél hónappal a koronavírus-járvány hazai megjelenése után a lehúzta a rolót Vajna Tímea fánkos üzlete, a Mr.Funk. Erről a közösségi oldalain tájékoztatta a rajongókat a celeb. Mint írta, nem tudják tovább életben tartani az üzletet. Gyerekbútorokat, lekvárokat, egyéb élelmiszereket és tisztálkodási szereket, valamint 300 darab fánkot a Heim Pál Gyermekkórháznak ajánlottak fel.

Nyoma sincs már a fánkozónak. Fotó: a Mr.Funk Facebook-oldalaNyoma sincs már a fánkozónak. Fotó: a Mr.Funk Facebook-oldala

A számok alapján azonban a koronavírus-járvány az utolsó csepp lehetett a pohárban, hiszen a gazdálkodási adatok alapján nem lehet azt mondani, hogy a fánkozó megtalálta volna a helyét a piacon. A Mr.Funk Kft. 2016-os megalapítása óta veszteségesen működött, és ezen az sem tudott segíteni, hogy 2018-ban Vajna Tímea és üzlettársa, Gomez Norbert felvásárolta a legnépszerűbb budapesti fánkozót, a Donut Library-t és három egységből álló hálózatát.

A fánkozót üzemeltető céget a 2020. áprilisban eldöntött bezárás ellenére sem szüntette meg Andy Vajna özvegye. A cég 2020. szeptemberéig maradt a Beauty Enterprises Hungary Rendezvényszervező Kft. többségi tulajdonában (kisebbségi, 8,27 százaléknyi tulajdonrésze volt Gomez Norbertnek). Mivel azonban Vajna Tímea szépségversenyekre kitalált cége időközben megszűnt, pontosabban beolvadt az AV Investments Kft.-be, papíron tulajdonosváltáson ment át a fánkozós cég.

Ám amiatt, hogy a fánkozó megszűnt és nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Vajna Tímea - pontosabban a tulajdonában lévő AV Investments - tavaly nyáron kiszállt a cégből, tulajdonrészét pedig a kisebbségi tulajdonosnak, Gomez Norbertnek adta el.

Gomez a tulajdonszerzéssel párhuzamosan teljesen új profilt adott a cégnek. Erről a cég új neve is egyértelműen árulkodik, hiszen Mr.Funk Vendéglátó Kft.-ről Mr.Funk Építő és Szolgáltató Kft.-re változtatta azt. A Régiposta utcai székhelyről a VIII. kerületi Jázmin utcába költöztette a céget és a profilváltás jegyében új tevékenységi köröket is bejegyeztetett az új tulajdonos.

A társaság cégkivonata alapján a főtevékenység kenyér-, pékáru-, édesség-kiskereskedelem helyett lakó- és nem lakóépület építése lett. A korábbi tevékenységi körök megtartása mellett több, építőiparral kapcsolatosat is felvett, így például

  • az építési terület előkészítését,
  • vízi létesítmény építését,
  • a folyadék szállítására szolgáló közmű építését,
  • a híd, alagút építését
  • és az elektromos, híradás-technikai célú közmű építését is.

Mindössze pár hét telt el azután, hogy Vajna Tímea AV Investments Kft.-je eladta a Mr.Funkban lévő többségi tulajdonrészét, alapított egy teljesen új társaságot. Szintén az AV Investments Kft. közbeiktatásával. Az értékesítés július elsején történt, július 26-án pedig 3 millió forintos törzstőkével megalapította a Sola Art Kft.-t, amit a cégbíróság augusztus 12-én jegyzett be.

A cég főtevékenysége vagyonkezelés, de mellette

  • reklámügynöki tevékenységgel,
  • PR, kommunikációval,
  • és médiareklámmal is foglalkozhat a cégkivonat szerint.

A cég ügyvezetője az a Kovács Andrea Mária lett, aki Vajna Tímea más érdekeltségeinek is operatív irányításáért felelős. Ügyvezetője a BUNO Kft.-nek, az AV Investments Kft.-nek és a Goal Film Kft.-nek is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.