2019. szeptember 25. 11:17
mfor.hu

Néhány ezer forintos havi megtakarítással is részesedhet bárki a részvénypiacok fellendüléséből, a jövő technológiáival foglalkozó cégek sikeréből, esetleg a zöld energiával, az energiahatékonysággal vagy az elektromos hajtású járművekkel foglalkozó társaságok növekvő értékéből.

Az alacsony kamatkörnyezetben a befektetők folyamatosan keresik azon lehetőségeket, ahol az általuk még elviselhető kockázatok mellett esély van nagyobb hozam elérésére – jelentette ki Cselovszki Róbert, az Erste Bank Pénz-, Tőkepiacok és Vagyonkezelés divízió vezetője egy mai sajtótájékoztatón.

A befektetési jegyek olyan lehetőséget jelentenek, amelyek segítségével bármilyen kis összeggel el lehet indulni a befektetési piacon, ráadásul bárki adó- és járulékkedvezményekkel támogatott megtakarítási formákban gyarapíthatja a vagyonát. Az Erste-csoport Future nevet viselő befektetési programjának előnye, hogy rendkívül egyszerűen érhető el – az ügyfelek egyetlen utalással képesek befektetni, nem kell új programot, rendszert megtanulniuk ehhez.

Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója tájékoztatása szerint e program keretében a jelenleg 9 milliárd eurós mérlegfőösszegű Erste-csoport már közel 4 milliárd eurónyi vagyont kezel. A program az Erste leányvállalatai közül már Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, Romániában, és Horvátországban is elérhető, összesen közel félmillió ügyfél használja a szolgáltatást. Magyarországon pedig jelenleg 20 ezren, ők átlagosan havonta 30 ezer forintot tesznek félre.

A magyar ügyfelek 13,44 százaléka rendelkezik értékpapír-számlával, de csak 2,01 százalék vesz részt a rendszeres befektetési programban. Márpedig ez utóbbi az Erste-csoporton belül nem magas arány, Ausztriában például 4,51, Csehországban 5,8, Szlovákiában 7,2 százalék.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés