2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

A Válasz Online értesülése szerint a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkárának utasítására legalább kétfős mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg a következő napoktól a magyar kórházakban. A kommandók célja az, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben.

A portál cikke szerint ez azonban még nem minden, ugyanis az ellenőrök nemcsak a dolgozókat figyelik majd; a revízió a betegekre is kiterjed: náluk azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”.

Ellenőrök tűnhetnek fel
Ellenőrök tűnhetnek fel
Fotó: Depositphotos

A Válasz Online emlékeztet, Takács Péter egészségügyért felelős belügyi államtitkár korábban több konferencián is arról beszélt, hogy tudomásuk van arról, az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – ennek kiszűrésére vezették be elvileg az elektronikus munkaidő-nyilvántartást. A blokkolóórák bevezetését ekkor az év végéig ígérték.

Most azonban úgy tűnik, ez vagy nem bizonyult elegendőnek, vagy nem sikerült mindenhol telepíteni a készülékeket, ugyanis a cikk szerint a napokban valamennyi állami egészségügyi intézmény levelet kapott az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetőjétől, amelyben bejelentik, hogy az Egészségügyi Ellenőrzésfelügyeleti Szolgálat Főosztály idén folyamatosan ellenőrzi „az egészségügyi dolgozói és a beteg jelenlétet az egészségügyi intézményekben és szolgáltatóknál”.

A mobil ellenőri egységek a hét bármelyik napján, a nap bármelyik órájában megjelenhetnek az intézmények bármelyik részén, igazoltathatnak, belenézhetnek az egészségügyi dokumentációba és arról másolatot is készíthetnek.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!