2p

Egy egész NER-sereg dolgozott rajta.

A generálkivitelező ZÁÉV-Magyar Építő páros megkezdte az idei budapesti atlétikai világbajnokságra épített Nemzeti Atlétikai Központ (NAK) műszaki átadását - írta a magyarepitok.hu.  Úgy tudjuk, hogy a hivatalos szalagátvágás várhatóan több hét múlva lesz. A beruházás végső összege még nem ismert, egyelőre csak azt tudni, hogy tavaly novemberben 8 milliárd forinttal, 246 milliárd forintra emelte meg a kormány egy rendeletben az erre kifizethető közpénzt.

Átadják, majd visszabontják kisebbre. Fotó: MTI
Átadják, majd visszabontják kisebbre. Fotó: MTI

  
Ahogy korábban lapunk is megírta, a létesítmény 35 ezer ember befogadására alkalmas, a kilencnapos esemény után 15 ezresre visszabontják. A központ verseny- és tömegsportra, valamint szabadidős tevékenységekre is használható lesz. 

A projekt egyik további jelentős részeként épült egy 40 méter fesztávú új vasúti híd, amely egyben a stadion új gyalogos főbejárataként fog funkcionálni, illetve egy 14,5 méter fesztávú vasúti híd is (Kvassay aluljáró), ez könnyíti a gépjárműforgalmat a stadion területére. Ehhez szükség volt a HÉV pálya átépítésére, amely 2021. szeptember 1-jétől újra szabadon használhatóvá vált - tette hozzá a lap. 

A beruházásban mások mellett egy egész NER-csapat vett részt:

  • generálkivitelező: ZÁÉV Zrt., Magyar Építő Zrt.
  • lebonyolító-műszaki ellenőr: Főber Zrt., Óbuda-Újlak Zrt. 
  • kiemelt alvállalkozók: a WHB Elektro Kft., Zala Elektro Kft., CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft., a Kanizsai Magasépítéstő Kft.,  Graboplan Kft., Épszerk-Pannónia Invest Építőipari Kft., Bayer Construct Zrt., Gedi Építő Kft, PBM Mélyépítő Kft. 
  • Rajtuk kívül a generáltervezést a NAPUR Architect Kft. végezte, míg a leglátványosabb elemekért a KÉSZ Csoport tagvállalatai feleltek. Az acél és a kábeltető szerkezet megvalósítását a bim.GROUP vezette. Készült egy gyalogos híd is, azt a Speciálterv Kft. tervezte és a Hídépítő Zrt. végezte el. Az acélszerkezetek gyártása és szerelése az ACÉLHIDAK Kft. feladata volt a portál szerint.
     

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!