<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Újabb milliárdos tűnt fel a Budai-hegyekben.

A Svábhegyen vásárolt telket Szíjj László, közvetlenül a Tiborcz István cége, a BDPST Group által fejlesztett Botaniq Budai Klub szomszédságában. A Válasz Online cikke szerint a területtel korábban Andy Vajnának voltak tervei, a filmmogul az ingatlan hasznosítására Költő Estates néven kft.-t is alapított, amely több tulajdonosváltás után érkezett meg Szíjj Lászlóhoz.  

A cikk szerint a svábhegyi Költő és Hangya utca közötti, egykoron erdős, mostanra azonban inkább luxusvillákkal tarkított terület az 1930-as években a piarista rendhez került, amely egy időre elvesztette azt, majd rendszerváltás után visszakapta. Az azóta feldarabolt terület többször gazdát cserélt, ennek egyik részén indult meg a BDPST Group által fejlesztett Botaniq Budai Klub projekt is, amely többek közt wellness- és fitneszszolgáltatásokkal is várja majd a látogatókat.

A portál cikkében úgy fogalmaz, hogy a földhivatali nyilvántartás szerint az egykori Vajna-telket mára három részre osztották: a Botaniq Budai Klubbal érintkező 4200 négyzetméter közvetlenül Szíjj László nevén van, a másik két apróbb és értéktelenebb szelvény pedig egyelőre az üzletember bizalmi vagyonkezelője által 2022 decemberében felvásárolt Költő Estates Kft. tulajdona.

(Válasz Online)