2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Magyar Pétert ismerők 58 százaléka ismeri annak a hangfelvételnek a tartalmát, amelyet még március végén hozott nyilvánosságra, és közülük 75 százalék igaznak gondolja az abban elhangzó állításokat.

Hitelt ad a többség a Magyar Péter által korábban nyilvánosságra hozott hangfelvételen elhangzottaknak – derül ki a Publicus Intézet Népszava számára készített felméréséből, amit a napilap ismertet. A reprezentatív kutatásban megkérdezetteknek mindössze 4 százaléka mondta, hogy nem tudja kicsoda Magyar Péter, további 2 százalék pedig nem válaszolt.

Schadl György ügye még mindig a politika napirendjén van
Schadl György ügye még mindig a politika napirendjén van
Fotó: ATV

Az ominózus hangfelvételen Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje kérdéseire válaszolva többek között arról beszél: Rogán Antal és emberei manipulálták a Schadl–Völner-ügy ügyészségi iratait, és „kihúzatták magukat” belőle. A felvétel tartalmával tisztában lévőknek mindössze 14 százaléka gondolja, hogy nem igazak az abban szereplő állítások, 11 százalék pedig nem tudott vagy nem akart válaszolni erre a kérdésre. Hatalmas a kontraszt a kormánypárti és az ellenzéki szavazók között:

míg a Fidesz-KDNP híveinek 25 százaléka hiszi el a Varga Judit által mondottakat, az ellenzékiek 92, a Tisza Párt potenciális szavazóinak 94, a bizonytalanoknak pedig 79 százaléka.

Az sem meglepő, hogy a kormánypárti szavazók között van a legtöbb bizonytalankodó a vádakat illetően: 27 százalék nem tudja, mit gondoljon a kérdésről.

Nagy a megosztottság azt illetően, hogy vajon a felvételen szereplő vádak elég súlyosak-e ahhoz, hogy megrengessék az emberek bizalmát a kormányban. Összesen 48 százalék válaszolt igennel erre a kérdésre, szemben a nem válaszok 46 százalékával. Ebben az esetben is a pártszimpátia a legfőbb vízválasztó:

míg a Fidesz szavazóinak csupán 10 százaléka gondolja, hogy árthatnak a vádak a kormánynak, az ellenzékiek 56, Magyar Péter híveinek 85, a bizonytalanoknak pedig 51 százaléka véli így.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!