2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A 2024-es választási évben jelentősen emelkedik az állami média finanszírozási kerete. Bérköltségekre például 28 milliárd forintot fordítanak.

A frissen megjelent Magyar Közlönyben kihirdették az NMHH és a közmédia 2014-es költségvetését – adta hírül a 24.hu. 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közel 58 milliárd forintból gazdálkodhat. Az MTVA 2024-es büdzséjének főösszegét 142 058,5 millió forintban határozták meg. Az MTVA-nál személyi juttatásokra és járulékokra több mint 28 milliárd forintot fognak elkölteni. Az MTVA bevételi oldalán érdekesség, hogy „közszolgálati hozzájárulás” címen 126,2 milliárd folyik be a szervezethez, de jövőre számítanak több mint hétmilliárd forintnyi „kereskedelmi, vagyongazdálkodási
és egyéb” bevétellel is.

Mivel a 2023-as büdzsében 126 577,3 millió forint szerepelt az állami média finanszírozásáról szóló soron, a következő évre több mint 15 milliárddal növekedett az elkölthető forrás. Ez összefügghet azzal, hogy júniusban önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. A közmédia 2010-ben még csak 64 milliárd forintot kapott feladatai ellátásra. Azóta jóval több mint a duplájára nőtt a hozzá tartozó intézmények költségvetése.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!