2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A gyerekek harmadát érinti ez a probléma, igaz, 2010-ben még ennél is rosszabb volt a helyzet.

A 18 évnél fiatalabb magyarok 33,6 százalékát fenyegeti a szegénység és a társadalmi kirekesztettség - derül ki az Eurostat legfrissebb kiadványából. 2010-ben ez az arány még 38,7 százalék volt, vagyis 6 év alatt sikerült 5,1 százalékpontos javulást sikerült elérni. A változás elsőre talán nem tűnik hatalmasnak, az uniós rangsort nézve mégis előkelő helyre sorolja Magyarországot ez a teljesítmény. Ennél nagyobb mértékben ugyanis csak Lettországban és Lengyelországban sikerült csökkenteni az érintettség arányát. Előbbi helyen 17,6, a lengyeleknél pedig 6,6 százalékponttal apadt 6 év alatt a szegénységnek kitett gyermekek száma. 
 

A rangsor másik végén viszont jelentős romlásról árulkodik a statisztika:
  • a görögöknél 8,8, 
  • a ciprusiaknál 7,8, 
  • a svédeknél pedig 5,4 százalékponttal nőtt az arány. 
Nem állunk túl jól

Az érintettség arányát nézve Magyarország nem áll túl jól, hiszen a 33,6 százalékos kitettség a negyedik legmagasabb az EU-n belül. 2010-hez képest mindössze egyetlen helyet tudtunk javítani, a súlyos gazdasági problémákkal küzdő Görögország került elénk az eltelt időszakban. A 2016-os adat szerint nálunk rosszabb a helyzet
  • Görögországban (37,5 százalék),
  • Bulgáriában (45,6 százalék)
  • és Romániában (49,2 százalék).
 
A rangsor másik végén 
  • Dánia (13,8 százalék),
  • Finnország (14,7 százalék)
  • és Szlovénia (14,9 százalék) áll. 
 
mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!