TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A gyerekek harmadát érinti ez a probléma, igaz, 2010-ben még ennél is rosszabb volt a helyzet.

A 18 évnél fiatalabb magyarok 33,6 százalékát fenyegeti a szegénység és a társadalmi kirekesztettség - derül ki az Eurostat legfrissebb kiadványából. 2010-ben ez az arány még 38,7 százalék volt, vagyis 6 év alatt sikerült 5,1 százalékpontos javulást sikerült elérni. A változás elsőre talán nem tűnik hatalmasnak, az uniós rangsort nézve mégis előkelő helyre sorolja Magyarországot ez a teljesítmény. Ennél nagyobb mértékben ugyanis csak Lettországban és Lengyelországban sikerült csökkenteni az érintettség arányát. Előbbi helyen 17,6, a lengyeleknél pedig 6,6 százalékponttal apadt 6 év alatt a szegénységnek kitett gyermekek száma. 
 

A rangsor másik végén viszont jelentős romlásról árulkodik a statisztika:
  • a görögöknél 8,8, 
  • a ciprusiaknál 7,8, 
  • a svédeknél pedig 5,4 százalékponttal nőtt az arány. 
Nem állunk túl jól

Az érintettség arányát nézve Magyarország nem áll túl jól, hiszen a 33,6 százalékos kitettség a negyedik legmagasabb az EU-n belül. 2010-hez képest mindössze egyetlen helyet tudtunk javítani, a súlyos gazdasági problémákkal küzdő Görögország került elénk az eltelt időszakban. A 2016-os adat szerint nálunk rosszabb a helyzet
  • Görögországban (37,5 százalék),
  • Bulgáriában (45,6 százalék)
  • és Romániában (49,2 százalék).
 
A rangsor másik végén 
  • Dánia (13,8 százalék),
  • Finnország (14,7 százalék)
  • és Szlovénia (14,9 százalék) áll. 
 
mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.