2p

A balatonalmádi infrastruktúrára kellett a pénz, amit pályázat, kérelem nélkül kaptak meg.

A napokban tartja évindító frakcióülését a Fidesz, az eseménynek Balatonalmádi ad otthont. A sajtóhírek szerint Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó hotelben tanácskoznak a képviselők. Mindettől függetlenül, vagy sem, de pont tegnap este jelent meg egy kormányhatározat, amellyel 681 millió forint támogatásban részesítik a települést, a sportinfrastruktúra fejlesztési koncepciója megvalósítására.

Balatonalmádi látképe (forrás: balatonalmadi.hu)
Balatonalmádi látképe (forrás: balatonalmadi.hu)

A határozat értelmében a kormány egyetért a koncepció megvalósításával. Az emberi erőforrások miniszterének gondoskodnia kell a beruházás megvalósításához szükséges összesen 681 016 583 forint költségvetési támogatásról. A pénzt a tárca büdzséjében, az állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztése, fenntartása jogcím alatti keretből kapja meg Balatonalmádi.

Természetesen az állami kassza felett őrködő pénzügyminiszternek is lesz dolga, neki kell gondoskodnia az összeg visszapótlásáról a büdzsében.

Mint a közlönyből kiderül, a település külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül jut a forráshoz. Az elszámolásra 2020 december 31-ig kell sort keríteni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!