<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A balatonalmádi infrastruktúrára kellett a pénz, amit pályázat, kérelem nélkül kaptak meg.

A napokban tartja évindító frakcióülését a Fidesz, az eseménynek Balatonalmádi ad otthont. A sajtóhírek szerint Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó hotelben tanácskoznak a képviselők. Mindettől függetlenül, vagy sem, de pont tegnap este jelent meg egy kormányhatározat, amellyel 681 millió forint támogatásban részesítik a települést, a sportinfrastruktúra fejlesztési koncepciója megvalósítására.

Balatonalmádi látképe (forrás: balatonalmadi.hu)Balatonalmádi látképe (forrás: balatonalmadi.hu)

A határozat értelmében a kormány egyetért a koncepció megvalósításával. Az emberi erőforrások miniszterének gondoskodnia kell a beruházás megvalósításához szükséges összesen 681 016 583 forint költségvetési támogatásról. A pénzt a tárca büdzséjében, az állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztése, fenntartása jogcím alatti keretből kapja meg Balatonalmádi.

Természetesen az állami kassza felett őrködő pénzügyminiszternek is lesz dolga, neki kell gondoskodnia az összeg visszapótlásáról a büdzsében.

Mint a közlönyből kiderül, a település külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül jut a forráshoz. Az elszámolásra 2020 december 31-ig kell sort keríteni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.