2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Nem indulhat az NB II-ben Mészáros Lőrinc korábbi vejének, Homlok Zsoltnak a focicsapata, a Szombathelyi Haladás. A gondok akkor hatalmasodtak el, amikor Homlok elvált Mészáros Lőrinc lányától.

„Az MLSZ Fellebbviteli Licencadó Bizottsága a mai napon helybenhagyta az elsőfokú döntést, így a Szombathelyi Haladás férfi labdarúgó csapata a 2024/25-ös szezonban már biztosan nem indulhat az NB II-ben” – derül ki a vasi fociklub saját honlapján közzétett közleményéből. Hogy elindulnak-e egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban, arról a jövő héten dönt a taggyűlés – teszik hozzá.

A stadion 15 milliárd forintunkba került, most harmadosztályú meccsek lehetnek benne
A stadion 15 milliárd forintunkba került, most harmadosztályú meccsek lehetnek benne
Fotó: MTI

A klubot 2021-ben vásárolta meg Mészáros Lőrinc lányának, Ágnesnek akkori férje, a közbeszerzésekben is rendre sikeresen pályázó Homlok Zsolt, aki korábban is szponzorálta már a vasi megyeszékhely patinás focicsapatát.

Tavaly márciusban azután bombaként robbant a hír, hogy Homlok Zsolt és Mészáros Ágnes válnak, ezt követően pedig a Homlok Építőipari Zrt. annyira kiesett a NER kegyeiből, hogy hatalmas mélyrepülésbe kezdett.

Idén januárban lapunk is megírta, a cég már Romániában próbálkozik üzletkötéssel.

Ez pedig kihatással volt a klub életére is, a hírek arról szóltak, a Haladás egyre többször nem tudta kifizetni alkalmazottait sem.

A 444 most arról ír, a Haladás 2022-ben még 465 millió forint reklámbevételhez jutott, ez az összeg 2023-ra 20 millióra apadt, de a teljes bevétel is brutálisan visszaesett a tavalyelőtti 843 millió forint helyett tavaly már csak 319 millió forint bevételt könyvelhettek el. Emellett csupán szépségtapasznak tűnik, hogy egy hitelezőjük elengedett 268 millió forintnyi követelést, a Haladás gazdasági eredménye a tavalyi évre így 416 millió forintos veszteség lett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!