<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Erre utalt Ursula von der Leyen egy interjúban.

Az Európai Bizottság elnöke, aki a davosi Világgazdasági Fórumon tartózkodik, a Politicónak kijelentette: nem akar „hamis reményeket“ kelteni azzal kapcsolatban, hogy a jövő heti brüsszeli EU-csúcson az egész Unióra kiterjedő egyezség születik az Oroszország elleni kőolajembargóval kapcsolatban, és kizárta ennek a lehetőségét.

Orbán Viktor köszönti Ursula von der Leyent a Karmelita kolostor előtt 2022. május 9-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien CherOrbán Viktor köszönti Ursula von der Leyent a Karmelita kolostor előtt 2022. május 9-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Szerinte egy nagyon technikai jellegű kérdésről van szó, amit nem az Európai Tanácsnak kell megoldania.

Tengerrel nem rendelkező országokról beszélünk, amelyek alternatív ellátást igényelnek csővezetéken keresztül. Tehát a csővezeték-befeketetésekről, az ellátás növeléséről, az olajfinomítók modernizálásáról, befektetésről, megújuló energiáról kell, hogy szó legyen

- fogalmazott.

Kiemelte: a problémák elsősorban technikai jellegűek, erről folyik most a vita. Emellett van egy politikai rész is, amit meg lehet vitatni – nevezetesen az, hogy a többi 26 EU-tagállam “mennyire hajlandó engedni” Magyarországnak befektetés szempontjából (itt feltehetőleg arra utalt, hogy mennyi pénzt szán az EU hazánk kárpótlására, a technikai átalakításokra stb.).

A brüsszeli lap szerint Von der Leyen jelezte azt is, hogy a következő napokban ismét beszélhet Orbán Viktor miniszterelnökkel. (Május 9-én már személyesen tárgyaltak Budapesten – a szerk.)

Ha szükséges, telefonon mindig kapcsolatban vagyok vele

- jelentette ki.

Mint ismert, a magyar kormány gazdasági okokra hivatkozva továbbra is blokkolja az Oroszország elleni olajembargó tervét. Laptársunk, a Privátbankár.hu aktuális háttéranyagát itt olvashatják: Üzent Berlin az Orbán-kormánynak: fel kell adni a blokádot.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.