1p

Idén 1,8 milliárd, jövőre pedig csaknem 2,2 milliárd forintot fordítanak gyermekvédelmi intézkedésekre a központi költségvetésből.

A nevelőszülők kollégista gyermekeik után járó díjazására 92 millió, a gyermekvédelmi intézményekben vezetőként és szakmai munkakörben foglalkoztatottak pszichológiai vizsgálatára 951,6 millió, míg az ő életvitelük ellenőrzésére 769,4 millió forinttal növeli meg a kormány a Belügyminisztérium költségvetését – derül ki a csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből. A rendelkezés szerint utóbbi két tételből 485,4 millió, illetve 196 millió forintot a Belügyminisztérium, illetve a Nemzeti Védelmi Szolgálat személyi juttatásainak növelésére kell fordítani.

A kabinet azt is előírta, hogy a jövő évi költségvetés elkészítése során a nevelőszülők díjazására 184 millió, a pszichológiai alkalmassági vizsgálatra 1,2 milliárd, míg az ellenőrzésre 750,9 millió forintot kell betervezni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!