1p

A kormányfő asztalán landolt egy mini nemzeti konzultáció eredménye.

Az Index információi szerint Novák Katalin leköszönő köztársasági elnök hétfőn nem lesz jelen a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapján, amikor az országgyűlési képviselők szavaznak a – február 11-én benyújtott – lemondásáról. Egyelőre nem tudni, hogy Novák Katalin utolsó szereplése államfőként a köztévén bejelentett lemondása volt-e.

A lap úgy tudja, hogy kedden már elkészült, és Orbán Viktor asztalára le is tették azt a nagy mintás, több ezer főt lekérdező közvélemény-kutatást, amelyben szondázták a lehetséges jelöltek elfogadottságát, ismertségét és népszerűségét. Korábban a lap beszámolt arról is, hogy a közvélemény-kutatásban négy – a kormányhoz köthető – személy népszerűségét és ismertségét szondázták. A kérdezőbiztosok arra voltak kíváncsiak, hogy a megkérdezettek kit tartanának alkalmasnak államfőnek: Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési minisztert, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert, Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát vagy Maróth Miklós orientalistát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!