<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p


			
		
		


		
		

Hotelből biztos nem lesz hiány Debrecenben, amit a szíve csücskében tart a kormány: több nagyberuházáshoz is sok milliárd forintot ad a közösből, több száz új szoba kerül a piacra 2-3 éven belül. Közben lakóparki forradalom is zajlik a cívisvárosban és egymás után épülnek a gyárak (kivéve a BMW), ugyancsak több tízmilliárdos állami segítséggel.

Egyszerre öt jelentős szállodaberuházás zajlik Debrecenben, amiknek egy részéhez fejenként 3-4 milliárd forinttal az állam is hozzájárul. A cívisváros lassan felkerül a hotelfejlesztők térképére, sőt, mivel a Mercure lánc is megjelenik, immár egy nagy nemzetközi hálózatba is bekapcsolják a kormánypárti városvezetés által csak 2. fővárosnak álmodott települést.

Az önkormányzat cége, a Debreceni Gyógyfürdő Zrt., amely idén januártól már Aquaticum Debrecen Kft. néven fut egy négycsillagos hotelt (Aquaticum Hotel Plage Superior) építtet, ehhez 4,4 milliárd forintos támogatást kap a kormánytól. Az idei tervezés után jövő tavasszal kezdhetnek a kivitelezéshez. A cégnek egyébként már van üzemeltetési gyakorlata is, az elegáns Hotel Lycium és az Aquaticum Hotel ugyanis hozzá tartozik.

Már zajlik a Mercure hotel kivitelezése (forrás: MTI)Már zajlik a Mercure hotel kivitelezése (forrás: MTI)

A Szinorg Csoport ernyője alatt működő Bajcsy Invest Kft. szintén a négycsillagos kategóriára összpontosít: elvileg pár héttel a jövő évi választások elé időzítve adja át saját, 155 szobás négycsillagos szállodáját, amit majd a Mercure lánc fog üzemeltetni. A munkáért 8,2 milliárd forintot számlázhat, viszont nem kell ennyire mélyen a zsebébe nyúlnia, ugyanis 3,45 milliárd forint lesz a „kormányzati appanázs”, amit a Kisfaludy-programon keresztül kap meg.

Egyébként a Szinorg Csoporthoz tartozik az a Hunép is, amely egy sor közbeszerzésen sikeresen szerepelt az elmúlt években.Ugyanez a cég építi a városban a lélegeztető gépekhez szükséges szenzorokat gyártó üzemet a svájci Sensirion cég számára, az a beruházás 3,5 milliárd forintba kerül.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.