<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Új területeken vezet be fizetős parkolást négy budapesti kerület.

Teljesen átalakítja a parkolási rendszert a Fővárosi Önkormányzat szeptember 5-től. Az autósoknak újdonság lesz helyenként a 600 forintos óradíj, vagy az, hogy néhol este 10 óráig is fizetni kell a parkolásért, de az igazán nagy változás a parkolóövezetek területében lesz – elmlékeztet a Napi.hu.

A portál cikke szerint a II. kerületben november elsejétől bővülhet a fizetős övezet. Pasaréten a Szilágyi Erzsébet fasor – Lotz Károly utca – Pasaréti út – Gábor Áron utca által határolt területen kell majd fizetni a parkolásért, illetve a Rózsadombtól kívülre eső részen a Gábor Áron utca – Pusztaszeri út – Alsó Zöldmáli út lesz az új határvonal. 

Szeptemberől jön a változás. Fotó: MTI / Mohai BalázsSzeptemberől jön a változás. Fotó: MTI / Mohai Balázs

Újbudán augusztustól a Bartók Béla út és a Karolina út környéke is része a fizetős zónának. Decembertől ismét bővítik a területet, a kelenföldi vasútállomás környékén – beleértve Őrmezőt is – szintén megszűnik az ingyen parkolás lehetősége a P+R parkolókon kívül.  Továbbá a zuglói önkormányzat a Fogarasi út – Nagy Lajos király útja – Kerepesi út által bezárt háromszög területét teljesen fizetőssé teszi ősztől.

A fizetős parkolóövezet leglátványosabb terjeszkedése a kőbányai autósokat érinti - írja a portál. Mustó Géza, Kőbánya alpolgármestere elmondta, hogy fizetős lesz:

  • a Kőrösi Csoma Sándor út mentén több terület,
  • a Bajcsy-Zsilinszky kórház tágabb környezete,
  • a teljes Gyárdűlő (az Üllői út, a Népliget mellett futó vasútvonal, a Kőbányai út és a Száva utca által határolt terület)
  • és a Laposdűlő teljes területe (a Hungária körút – Kőbányai út – Pongrácz út háromszögben minden, beleértve a Hős utcát is.)

(Napi.hu)
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.