<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Szeverodonyeckben az ukránok szerint komoly harcok folynak, Putyin nyugati államfőkkel tárgyalt.

·       Az orosz védelmi minisztérium szerint a Donyecki területen lévő Liman város teljes mértékben az orosz erők ellenőrzése alá került.

·       Szeverodonyeckben utcai harcok zajlanak, mivel az orosz erők igyekeznek átvenni a város ellenőrzését - mondta Szerhij Haida regionális kormányzó. Haida a Telegramon tette közzé, hogy az orosz erők "jelentős veszteségeket szenvedtek és visszavonulásra kényszerültek" Szeverodonyeckben és a közeli területeken. "Az orosz csapatok azonban továbbra is hátulról támadják a várost" - mondta.

"Az ellenség többször, legalább háromszor - nagyon hevesen - tüzet nyitott Szeverodonyeckre, és néhány helyen utcai harcok törtek ki"

- mondta, hozzátéve, hogy 14 magas épület megrongálódott. A közeli Szinyecsenszkij falut is lőtték - közölte. A BBC nem tudta függetlenül ellenőrizni az állításokat.

Amerre csak szétnéznek Ukrajnában, mindenütt romok. Fotó: depositphotosAmerre csak szétnéznek Ukrajnában, mindenütt romok. Fotó: depositphotos

·       Kiderült, hogy a Kreml háborús perekre készülhet, amelyet „Nürnberg mintájára” tartanának meg a szakadár területeken. 

·       Vlagyimir Putyin közben Emmanuel Macron francia elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral tárgyalt. A telefonbeszélgetésben az orosz vezető "megerősítette az orosz fél nyitottságát a párbeszéd újrafelvételére" Ukrajnával - jelentette a Kreml. Putyin közölte a két vezetővel, hogy fegyverek szállítása Ukrajnának "veszélyes", és figyelmeztetett "a helyzet további destabilizálódásának és a humanitárius válság súlyosbodásának kockázatára" - közölte a Kreml. Putyin azt is elmondta, hogy kész keresni a módját annak, hogyan lehetne elszállítani az ukrán kikötőkben a katonai hadjárat alatt elakadt gabonát - tette hozzá.  "Oroszország készen áll arra, hogy segítsen megtalálni a gabonakivitel lehetőségeit, beleértve az ukrán gabona exportját a fekete-tengeri kikötőkből" - közölte a Kreml.

"Az orosz műtrágya és mezőgazdasági termékek kínálatának növelése szintén segítene csökkenteni a globális élelmiszerpiaci feszültségeket, amihez természetesen a vonatkozó szankciók feloldására van szükség" - tette hozzá. "Különös figyelmet" fordítottak az Ukrajna és Oroszország közötti tárgyalásokra, "amelyek Kijev hibájából befagytak" - közölte a Kreml. "Vlagyimir Putyin megerősítette az orosz fél nyitottságát a párbeszéd újrafelvételére".

·       Oroszország eltörölte a hivatásos katonák korhatárát, megnyitva az utat több civil szakember toborzása előtt az ukrajnai konfliktusban: az új törvény lehetővé teszi, hogy 40 év felettiek is jelentkezhessenek a fegyveres erőkhöz. Korábban a hadseregben az oroszok esetében 18-40 év, a külföldiek esetében pedig 18-30 év volt a korhatár. Az új törvény szerint a nagy pontosságú fegyverek kezeléséhez szakemberekre van szükség, és "a tapasztalat azt mutatja, hogy 40-45 éves korukra válnak azzá". Több orvost, mérnököt és kommunikációs szakembert is felvehetnek.

·       Oroszország tesztelte hiperszonikus rakétáját, a Cirkont.

(via BBC)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.