2002. július 23. 23:14

Sok mindent hallottunk már az informatika koráról, az ipari utáni korról, illetve a szolgáltatások középpontba kerüléséről a gazdaságban. A szerző véleménye szerint: ahogyan a gyártási folyamatok automatizálása növekszik, és a vevők kiváló termékminőséget várnak el, egyre inkább a szolgáltatások fogják betölteni a piac-meghatározói szerepet.

Felmerülhet, hogy miben különbözik a Hat szigma a zéró defekt módszertől. A Hat szigma egyrészt meghatározza a vevői megelégedettség mércéit, másrészt a teammunka igénybe vételével törekszik a mérésenkénti hibák számának folyamatos csökkentésére. Mivel az egymillió esetből származó hibák száma 3,4 hiba csaknem tökéletes, mégsem zéró, ez az embereket továbbfejlesztésre buzdítja. Ha az ügyvezetőség, a középvezetők és mások is hinni tudnak ebben a célban, és meggyőződésüknek hangot adnak, akkor e módszer nagy sikerlehetőségekkel kecsegtet. A Hat szigma egyik legfontosabb hajtóereje, hogy a vállalatoknak kiváló tudású szakembereket kell kiképezniük, akik hosszabb időn át teljes munkaidejüket fejlesztő projektek teamjeinek megszervezésére fordítják. A Motorola feketeöveseknek és feketeöves mestereknek nevezte a Hat szigma szakértőit. A feketeövesek jelentős eredményeket tudtak felmutatni azáltal, hogy az általuk vezetett projektteamek mérhető költségmegtakarítást értek el. A feketeöves mesterek elsajátították a Hat szigma eszközeit, és számos projektben hasznosították ezeket.

A General Electric széleskörűen alkalmazza a Hat szigmát Az 1997-es éves jelentésében így fogalmaz: „Csaknem 4000 jól képzett feketeövessel és feketeöves mesterrel, Hat szigma oktatóval, mentorral, és projektvezetővel rendelkezünk. Van továbbá több, mint 60 ezer zöldövesünk is, akik legalább egy hat szigmás projektben vettek részt.” A jelentés megállapítja még: „A hat szigmás feladatokat teljesítő feketeövesek és feketeöves mesterek a vezetői pozíciók legesélyesebb várományosai.”

A Hat szigma jövője főképpen attól függ, mennyire képes a szervezetek felső vezetősége megérteni, hogy nem elég csupán létrehozni a teameket, hanem el is kell látni őket új célokkal és módszerekkel. A siker érdekében a szervezeteknek szükségük van a holisztikus szemléletre és nem csupán az oktatásra kell koncentrálniuk, hanem meg kell határozniuk azokat a műveleteket, amelyek befolyásolhatják a szolgáltatások minőségét. Miután e műveletekre meghatározzák a megfelelő mércéket, törekedniük kell azok fejlesztésére – akár Hat szigmának, akár valami másnak nevezik is ezeket. Ha ez megvalósul az a minőségügy történetének legfontosabb változása lesz.


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.