<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mert nem tudják fenntartani azokat.

Átvenné az állam az önkormányzatok fürdőit, ezt Nagy Márton gazdasági csúcsminiszter szeretné elérni a telex szerint. A lap szerint azzal az indokkal, hogy az amúgy is sanyargatott önkormányzatoknak nincsen elég pénzük a fürdők energiaszámlájára. Állítóleg a koncesszióba adás is felmerült az átvétel utánra. 

Megint egy lenyúlás készülődik. Fotó: Depositphotos
Megint egy lenyúlás készülődik. Fotó: Depositphotos

A portál utal rá, hogy a fővárosi fürdők elég szépen muzsikálnak, köréjük sok más vendéglátási funkció is felépült és pénzt hoz. A vidéki fürdők viszont eléggé szenvednek. A korábbi központi támogatásokból sok, eleve nehezen fenntartható fürdő is épült, az utóbbi években pedig a Covid is megtépázta őket. Valójában kicsit még a 2022-es év is járványidőszak volt, de a budapesti, kiemelt turisztikai jelentőségű fürdők, részben a forint gyengülése miatt is, vonzóbbá váltak. 

A Telex értesülései szerint a Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter nevével fémjelzett növekedési és versenyképességi kabinet most azon tanakodik, miképpen lehetne kisajátítani a nagyrészt önkormányzati tulajdonban levő fürdőket.

Egy munkaanyag ugyanis azt taglalja, hogy a Covid, majd az energiaválság nyomán olyan nehéz finanszírozási és működési problémák jelentkeztek a közfürdőknél és a gyógyfürdőknél, hogy „érdemes lenne újragondolni a fürdők tulajdoni viszonyait”.