2017. október 5. 10:37

A Médiatanács pontosítást kért a filmügyi biztoshoz közelinek tartott cégektől a vidéki frekvenciák pályázatán.

Kicsit csúszik a vidéki rádiók leuralásának aktuális lépése a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának döntése miatt. A grémium e eti ülésén öt rádiós pályázati eljárásban hozott ítéletet, két pályázatban alaki, háromban tartalmi vizsgálatok tárgyában.

(MTI)

A Tokaj 101,8 MHz helyi közösségi rádiós frekvencia pályázati eljárásában a Médiatanács alaki érvénytelenség miatt megtagadta az egyedüli pályázó, a Hegyalja Média Kft. pályázati nyilvántartásba vételét. A testület a Pécs 101,7 MHZ körzeti kereskedelmi rádiós pályázat eljárásában a P1 Rádió Kft.-t hiánypótlás után pályázati nyilvántartásba vette, miután a bíróság elutasította a Regionális Rádió Kft. és a Pécs Rádió Kft. felülvizsgálati kérelmeit a nyilvántartásba vételük megtagadása miatt. A P1 Rádiót idén márciusban alapították, a békéscsabai Uhrin Györgyné nevén. A Regionális Rádió kormányközeli üzletemberekhez köthető, a 24.hu írta meg róla, hogy ők Vajna házi konkurenciája.

A Médiatanács felvilágosítást kér három helyi kereskedelmi rádiós frekvencia pályázati eljárásában: a Dunaújváros 93,1 MHz eljárásában a Crossborder Film Kft.-től, melyet a volt MTI-elnök, Belénessy Csaba hozott lére, a Nagykanizsa 95,6 MHz eljárásában a fideszes kapcsolatokkal rendelkező dtm Media Hungary Kft.-től, a Veszprém 90,6 helyi kereskedelmi rádiós frekvencia pályázatában pedig az Andy Vajna ügyvédjeinek idén alapított LB Rádió Kft.-jétől. Az utóbbi két pályázati eljárásban a bíróság elutasította a Helikon Rádió Kft. és a Regionális Rádió Kft. felülvizsgálati kérelmeit arról, hogy a grémium korábban megtagadta pályázati nyilvántartásba vételüket ajánlataik alaki érvénytelensége miatt.

A grémium egy hálózatba kapcsolódási kérelmet is elfogadott. A Vasi Friss Kft. és Andy Vajna Radio Plus Kft.-je közös kérelmére a Médiatanács október 15-től engedélyezte a Szombathely 97,7 MHz és a Budapest 96,4 MHz rádiós jogosultság hálózatba kapcsolódását; a Friss Rádió a hónap közepétől 97,7 Rádió 1 néven folytatja a sugárzást.

mfor.hu