2017. november 14. 07:42

A felcsúti polgármester ezúttal is jó lóra tett, 10 százalékos volt a tóparti szálláshelyei forgalomnövekedése a nyáron.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Egyre népszerűbbek a balatoni kempingek: a Balatontourist Kft. által üzemeltetett - idén még - 12 tó körüli kemping a nyáron mintegy 1,4 milliárd forint szállásdíjbevételt és 10 százalékos forgalomnövekedést ért el - közölte a Magyar Időkkel a társaság ügyvezetője. A Balatontourist a Mészáros Lőrinc Konzum Nyrt.-jének résztulajdonában álló BLT Group Zrt.-hez tartozik.

A legnépszerűbb a balatonfüredi Füred Kemping és Üdülőfalu volt, itt az összes vendég 23 százalékát regisztrálták, a kempingezők több mint fele pedig a Siófok-Szabadifürdőn lévő Aranypart és a szemesi Vadvirág üdülőfalvakban szállt meg. Jelentős a révfülöpi Napfény, az ex-autóskempingként jegyzett Mirabella és a keszthelyi Zala Kemping látogatottsága is. A kempingekben a magyar vendégek után a német, a holland, a dán, a lengyel és az osztrák turisták voltak a legtöbben az idén.

Nagy, nyilván a hétfői hírre reagálva, miszerint Mészáros elbukta a Siófok-Sóstói Ifjúság Kemping üzemeltetési jogát, és már csak 11 kempingje van, elárulta azt is, hogy létesítmény tulajdonjogára az üzemeltető Balatontourist nem is pályázott. Azt is elmondta, hogy ez a szálláshely felújításra szorul, és nem is vízparti. Azt, hogy az objektum felújítandó, hétfőn az új tulaj és üzemeltető Retro Motors Company vezetője is elismerte.

A kormány egyébként tavaly decemberben úgy döntött, hogy 5 milliárd forintot biztosít a balatoni kempingek fejlesztésére. Mészáros pár hónappal később, idén áprilisban vásárolt be a tóparti szálláshelyekből.

via MTI