<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója interjút adott, amelyben azt is megindokolta, hogy miért lehet hosszabbításra szükség Pakson.

Az Index.hu cikkében emlékeztet arra, hogy több éves csúszásban van a Paks II projekt, és az orosz hitel törlesztését is csak 2031-ben kell elkezdeni 2026 helyett, mivel a blokk termelését a törlesztés megkezdéséhez kötötték. Arra a kérdésre, hogy mindezek tükrében gondolkozik-e azon az MVM, hogy az energiaellátási biztonság érdekében az 1-es blokk 2032-ben lejáró engedélyére kér egy 10 éves hosszabbítást, az elnök vezér-igazgató úgy fogalmazott, hogy

a Paks II beruházás nem az MVM Csoporthoz tartozik, ugyanakkor a nukleáris kompetenciák terén megkerülhetetlenek vagyunk. Teljesen más a geopolitikai környezet, mint amikor döntés született a Paks II-es beruházásról. Európában mindenhol felgyorsult a szenes erőművek kivezetése. Ilyen értelemben az, aki nukleáris kapacitást épít, geopolitikai erőt létesít. Mivel energetikai szempontból lenne értelme, tulajdonosi oldalról nálunk is felvetődött, hogy vizsgáljuk meg a meglévő blokkok üzemidő-hosszabbításának a lehetőségét.

Kóbor György válaszából emellett az is kiderült, hogy azzal nem lehet probléma, hogy az alkatrészek kibírják 2042-ig, hiszen a Paksi Atomerőmű már „nem ugyanaz, mint amit anno megépítettek”, és folyamatos fejlesztés, valamint modernizálás alatt áll, így a mai napig az egyik legbiztonságosabb létesítmény. Kitért arra is, hogy egyes elemeket a fukusimai események után is javítottak, cseréltek, és most is folyamatban van egy kiemelt irányítástechnikai rekonstrukció.

(Index.hu)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.