<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kalocsai László – aki Magyarország leggazdagabb emberének borászati érdekeltségeit is vezeti – nemrég Franciaországban alapított céget, írja a 24.hu. Ráadásul gyorsan megszereztek egy díjnyertes borokat készítő bordeaux-i szőlőbirtokot is.

Mészáros Lőrinc borászati érdekeltségeit vezető Kalocsai László a közelmúltban alapított cége vette meg a XVIII. században létrehozott Chateau de Clotte nevű bordeaux-i szőlőbirtokot. A 24.hu írása szerint a francia földhivatali adatok szerint szeptemberben került hivatalosan Kalocsai László bordeaux-i cége, a Winemajor SAS tulajdonába. A vételár nem ismert, ám a lapnak nyilatkozó szomszédos chateau tulajdonosa szerint korábban hatmillió euróért (több mint kétmilliárd forintért) árulták a szőlőbirtokot.

A 24.hu hiába kereste az eladót, és Kalocsait is, az ügyletről nem árultak el részleteket. Ugyanakkor a cikk szerint a borász céges érdekeltségeinek bevétele és profitja alapján nem igazán látható, honnan volt ekkora tőkéje a vásárlásra. Igaz az írás sejtetni engedi a megoldást is, hiszen beszámolnak arról, hogy a NER-elit kedvelt magánrepülője, az OE-LEM lajstromjelű, Bombardier Global 6000-es tavaly kétszer is járt Bordeaux-ban, egy-egy napra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.