3p

Forgógép üzletágában 4,65 milliárd forint értékű technológia fejlesztést indított a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft.

Eszerint felújítják a gyártásnál használt eszközöket és berendezéseket, valamint korszerűsítik a teljes gépállományt. A Ganz hosszútávú stratégiájának megfelelően a fejlesztések a gyár modern gyártóüzemmé alakítását szolgálják, hogy a megújulóenergia-szektort az eddigieknél jobban ki tudják szolgálni.

A forgógép üzletágban indul el a fejlesztés. Fotó: Ganz
A forgógép üzletágban indul el a fejlesztés. Fotó: Ganz

A teljes beruházás várhatóan két éven belül befejeződik. Ennek köszönhetően a következő időszakban a Ganz a forgógép üzletág megrendelésállományának jelentős növekedését várja, az árbevétel pedig három éven belül megháromszorozódhat az üzleti tervek szerint. Ezzel párhuzamosan a vállalat megduplázza az üzletágban dolgozó munkatársak számát is.

A Ganz tápiószelei gyáregységében 2020-ban indította újra a termelést, és mostanra a társaság által gyártott transzformátorok és forgógépek minden iparágban megtalálhatók.

Korábban a Ganz az atomenergia-szektor megrendeléseinek kiszolgálására, valamint az energiaszektorból érkező szervizelési és felújítási megbízásokra fókuszált. A gyártás négy évvel ezelőtti újraindítását követően azonban a hangsúlyt a megújulóenergia-szektor igényeinek kielégítésére helyezték át.

Arra is kitértek, hogy a vállalat az elmúlt években jelentősen növelni tudta a forgógép üzletág forgalmát a magyarországi és európai piacon egyaránt motorok és generátorok gyártásával. A Ganz gyáraiból kikerülő nehézgépeket Európa legtöbb országában és közel-keleti országokban is használják.

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. 2020-ban alakult, és miután a CG Electric Systems Hungary Zrt.-vel szemben 2020 júliusában felszámolási eljárás indult, a társaság nyilvános aukción megvásárolta a tápiószelei Ganz-gyárat. A reorganizáció eredményeként, a vállalat megerősödve, több mint 15 év után újra 100 százalékban magyar tulajdonba került. A társaság a tápiószelei gyárban egyedi nagyfeszültségű villamos berendezéseket: transzformátorokat, motorokat és generátorokat gyárt, illetve ehhez kapcsolódó szervíz tevékenységeket is biztosít az ügyfelei számára. A vállalat több mint 400 munkavállalót foglalkoztat, a régió egyik legjelentősebb munkaadója.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. nettó árbevétele 2022-ben 43,893 millió euró volt, egy évvel korábban 22,749 millió eurót tett ki. A cég 2022-ben 2,295 millió euró nyereséggel zárt, 2021-ben 3,02 millió euró volt az adózott eredménye.

(MTI) 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!