10p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A nyári csendesebb hetek után meglehetősen mozgalmasan indult az ősz, az újságok gyors fordulatokat sejtető hírekkel teltek meg, amelyekre azonban az üzleti körök, pénzpiaci szereplők nem néznek felhőtlen örömmel.

Azt már nyáron megjósolhattuk, hogy „rövid lesz az uborkaszezon”, ha lesz egyáltalán. A gazdasági viszonyaink törékenysége, és másfelől az alkotmányos korlátoktól, parlamenti ellenőrzéstől teljesen mentes politikai vezetés aktivitása miatt nehéz arra számítani, hogy a polgároknak és a gazdasági szereplőknek akár csak néhány nyugodt, kiszámítható hetük lesz.

Nos, a nyár tényleg véget ért szeptember elsején, gyors fordulatokat sejtető hírekkel teltek meg az újságok. 

Valójában nem vállalt kockázatot az az elemző, aki 2023-ban, főleg annak második felében fordulatos időket prognosztizált. Nemcsak azért, mert a világban is gyorsak a változások. A magyar helyzet eleve labilis volt és az is maradt az egész évben. A 2022-es roppant sajátos, parlamenti választással sújtott esztendő gazdasági folyamataiból ugyanis már látszott, hogy az év második felében nagy korrekcióra lesz szükség, és arra rámehet 2023 is. Mozgalmas volt az év első fele, ár-visszaszabályozásokkal, boltosok kötelező leértékelési akcióival, állami beruházások sorának leállításával, és annak kormányzati magyarázgatásával, hogy miért sújtja a magyar gazdaságot különösen keményen a háborús infláció, míg máshol kevésbé.   

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával
Bejelentkezés / Regisztráció

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!