1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A Magyar Közlönyben jelent meg az a rendelet, amely megfosztotta az Országos Kórházi Főigazgatóság első emberét a pozíciójától.

Csütörtök estére ténnyé nemesült az a kora délutáni híresztelés, miszerint leváltották az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetőjét, Jenei Zoltánt, miután a Medical Online információi szerint az ágazat „gazdálkodási problémái” miatt őt tették felelőssé. 

Estefelé felgyorsultak az események. Előbb a Belügyminisztérium megerősítette, hogy a tárca vezetője, Pintér Sándor  avaslatot tett Jenei felmentésére Orbán Viktornak, majd a Magyar Közlönyben megjelent a kormányfő rendelete az országos kórház-főigazgató azonnali hatályú, november 30-ai menesztéséről.

Jenei "bűne" az lehetett, hogy a kórházak adósságállománya október végén rekordmagas szintre ugrott, elérte a 125 milliárd forintot, ez 15 milliárddal magasabb az egy hónappal korábbinál.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!