<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Szerintük külföldről be akartak avatkozni a magyar választásba az ellenzék oldalán.

Mielőbb üljön össze a nemzetbiztonsági bizottság! - ezzel a címmel adott ki közleményt a Fidesz-frakció szombat délután az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül.

A közlemény szerint példátlan eset került felszínre, hiszen szerintük Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje elárulta, hogy több milliárd forint kampánytámogatást kaptak külföldről. Ez amellett, hogy törvénytelen, még durva beavatkozási kísérlet is a magyar választásokba - írják.

A kormánypárti farkció szerint mindez szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, ezért nem maradhat tisztázatlanul.

A Mindenki Magyarországa Mozgalomnak volt egy számlája, ennyi elég a vádakhoz. Márki-Zay Péter. Fotó: FacebookA Mindenki Magyarországa Mozgalomnak volt egy számlája, ennyi elég a vádakhoz. Márki-Zay Péter. Fotó: Facebook

Ezért arra kérik Sas Zoltánt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnökét, hogy mielőbb hívja össze a bizottságot, és tegye lehetővé az ügy feltárását.

Az ügy hátterében az állhat, hogy Márki-Zay nyilatkozata szerint, a kampányban a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak volt egy számlája, ami a központi kampány működtetését szolgálta. A Fidesz ebből vonhatta le azt a következtetést, hogy a mozgalom külföldről, az Action for Democracytól kapott pénzt, amit illegálisan csorgatott le a jelöltekhez. A civil szervezet összeesküvés-elméletnek nevezte a vádakat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.