<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Magyarországon még nem, de Olaszországban már megkezdték a majomhimlő elleni oltási kampányt.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint mindeddig 545 majomhimlős esetet azonosítottak Olaszországban. A fertőző betegségekre szakosodott Spallanzani római kórházban hétfőn elkezdődött el a fertőzés elleni oltási kampány - írja a Házipatika.com. 

Olaszországban már oltanak ellene. Fotó: PixabayOlaszországban már oltanak ellene. Fotó: Pixabay

A vakcinázás első napján tíz embernek adták be az oltást. A római kórházban a következő napokban kétszáz főt oltanak be, és további hatszázan regisztráltak már – mondta el Andrea D'Amato, a főváros térségét fedő Lazio tartomány egészségügyi tanácsosa.

Lazio 1200 adag vakcinát kapott, a mostanáig a legtöbb esetet számláló Lombardia tartomány kétezret, Emilia-Romagna 600 adagot, Veneto négyszázat. Legkésőbb csütörtöktől Lombardiában is megkezdik a vakcinázást. A Bavarian Nordic által gyártott, Jynneos névvel ismert oltóanyagot használják, melyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezett.

Július végén lapunk megkérdezte a Nemzeti Népegészségügyi Központot, ahol azt az információt adták, hogy hamarosan Magyarországra is érkezik a vakcina.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) július 23-án globális egészségügyi veszélyhelyzetet rendelt el a majomhimlő miatt. Május eleje óta több mint 80 olyan országban regisztráltak megbetegedéseket, ahol a vírus nincs jelen endemikusan. Immár közel 28 ezer fertőzést azonosítottak világszerte, zömében Európában. Magyarországon a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) múlt csütörtöki közlése szerint 42 esetet tartanak nyilván. A mostani járványkitörésben eddig két beteg hunyt el Spanyolországban, illetve egy-egy Brazíliában és Indiában.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.