2018. május 16. 17:12

Megnyitja kapuit az Ybl Budai Kreatív Ház.

Az eredetileg tervezettnél hónapokkal később, de végre sor kerül a Várkert Bazár melletti Vízház helyére megálmodott kulturális központ átadására. Pénteken tartják a hivatalos megnyitót, információnk szerint még aznap a közönség számára is látogatható lesz a létesítmény.

A munkának vége, jöhet az átadás A munkának vége, jöhet az átadás

Az Ybl Budai Kreatív Ház az egyik azon projektek közül, amelyeket az MNB által létrehozott alapítványok indítottak el. Hasonló ingatlanberuházás folyik a budai Várban is. A különbség, hogy az egykori kaszinó helyén egy kulturális központot hoznak létre, melyben kiállítások, művészeti események, illetve konferenciák is helyet kapnak.

A funkcióváltás miatt jelentős átalakításokon esett át az épület, ami a megrendelők szerint szükséges volt, hogy a ház megfeleljen a modern kulturális központokkal szemben támasztott elvárásoknak. A beruházás kritikusai szerint viszont olyan átalakítások is történtek, amelyek szembementek az épület hagyományaival, ráadásul a zöldfelületet is megritkították az épület körül a kivitelezés során.