<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazatérés helyett börtön vagy kivégzés is várhat rájuk, miután megadták magukat? A béketárgyalások teljesen elakadtak, orosz területet is támadás érhetett. Ez történt a háborúban az elmúlt órákban.

  • Az Azovsztal üzemet több hetes ostromban tartó több mint 260 ukrán katonát a megadás után orosz ellenőrzés alatt álló területre szállították. Az ukrán védelmi minisztérium közlése szerint fogolycsere keretében hamarosan hazakerülhetnek.Anna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes keddi kijevi sajtótájékoztatóján a sebesült ukrán katonák orosz ellenőrzés alatti területre szállításáról pedig azt mondta, hogy "ez volt az egyetlen kiút".
    "Még egyszer emlékeztetnünk kell arra, hogy Mariupol védői: a nemzeti gárda, az országos rendőrség, a határőrség, az ukrán hadsereg, különösen a 36. tengerészgyalogos dandár, a mariupoli területvédelmi alakulat teljes mértékben teljesítették harci küldetésüket" - szögezte le.
    Orosz részről viszont olyan nyilatkozatok is elhangzottak, hogy a mariupoli helyőrség maradékának most fogságba esett tagjait terroristaként kéne kezelni őket. Ebben az esetben bíróság elé kerülhetnek, ahol hosszú börtönbüntetést, de akár még halálbüntetést is kiróhatnak rájuk.

Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által videófelvételről készített képen egy orosz katona (b) átkutat egy ukrán katonát a mariupoli Azovsztal acélmű területén 2022. május 17-én. A nap folyamán több mint 260 ukrán harcos - sokan közülük sebesültek - hagyhatta el az acélmű területét. Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által videófelvételről készített képen egy orosz katona (b) átkutat egy ukrán katonát a mariupoli Azovsztal acélmű területén 2022. május 17-én. A nap folyamán több mint 260 ukrán harcos - sokan közülük sebesültek - hagyhatta el az acélmű területét. Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

  • Teljesen megakadtak a béketárgyalások. Mindkét fél azt közölte, hogy nem várható előrelépés ezen a területen, és mindkét fél a másikat okolja ezért. Az orosz külügyminisztérium szerint a tágyalóasztalhoz való visszaülés is nehézségekbe ütközhet.
  • Rakétatámadás érte Lviv környékét az éjszaka. Az orosz rakéták a lengyel-ukrán határ közelében, egy vasútvonal mentén csapódtak be.
  • Éjszakai szokásos videós üzenetében Volodomir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette, hogy folytatódik az utolsó ukrán katonák „kimentése” az Azovsztalból. Arról is beszélt, hogy a német kancellárral és a francia elnökkel is egyeztetett a hadi helyzetről, valamint az Unió küszöbön álló, hatodik szankciós csomagjáról. Az ukrán elnök a cannes-i filmfesztivál megnyitóján is felszólalt videón, itt arról beszélt, hogy a filmművészet nem maradhat néma a háború ügyében, ehelyett a szabadság nyelvévé kell válnia.
  • A helyi kormányzó szerint az Ukrajnával határos oroszországi Kurszk régió egyik határmenti falujában ukrán tüzérségi lövedékek csapódtak be, de személyi sérülések nem történtek.
  • A hágai Nemzetközi Büntetőbíróság 42 fős, a feltételezett orosz háborús bűncselekmények kivizsgálására érkezett csapatot küldött Ukrajnába. A hágai törvényszék korábbi történetében még soha nem küldött ekkora létszámú csapatot egyetlen helyszínre sem.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.