2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Indulhat a gigaberuházás.

Összesen 445 méter hosszan épül összefüggő házsor (pirossal a képen), épül a Fertő tó partján, ami elzárja a látogatók elől a tóra való kilátást. Ezt többek között egy 23 méter magas kilátóval (sárgával jelölve pótolják - állítja a greenfo.hu 

A látványterv. Fotó: greenfo
A látványterv. Fotó: greenfo

A NER birodalom újabb luxus beruházásának talán a fecskék örülnek, - egy másik vélemény szerint - de a 445 méter és 23 méter. házsor elveszi a kilátást a látogatóktól.

Idézet az engedélyből: A dokumentáció készítői tényként rögzítették – függetlenül az apartmanházak számának változásától (20 helyett 26) –, hogy a 445 m hosszú egybefüggő házsor az Ökopark szolgáltatását igénybe vevőktől elzárja a tóra való rálátás lehetőségét.

Ennek ellensúlyozása érdekében a víz felőli oldalra betekintő stégeket terveztek, valamint az Ökocentrum oldalára tervezett kilátót, illetve az Ökocentrum épületének sétáló rámpáját. 

Potenciális lehetőség lesz ez viszont a korábban a vízben álló „stégrendszeren” fészkelő fecskék visszatéréséhez” – idézte Kun Zoltán, a Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetsége elnöke.

Pár nappal ezelőtt már több médiában olvasható volt, hogy 20 helyett 26 apartman, négy csillagos luxusszálloda, medencék, sportkomplexum és ökocentrum lesz itt - természetes élővilág kevéssé.  
Mások „végtelenül cinikusnak” minősítették a kormányhivatal azon határozatát, amelyben többek közt az olvasható, hogy „elhelyezésénél és tervezett kialakításánál fogva negatív hatásra a természeti értékek vonatkozásában sem kell számítani.” .

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!