2017. augusztus 17. 08:39

Szó szerint minden másodperce aranyat ér.

60 másodperces lesz a vizes világbajnokság papíron 230 millió forintból készülő utókommunikációs filmje, írja a Magyar Nemzet.

Hosszú Katinka a vizes vb egy korábbi reklámjában (YouTube)

A reklám a világbajnokság öt helyszínét és hat sportágát mutatja majd be „edukatív és országimázs-népszerűsítés célokat szolgálva”, és 2017. augusztus 21. után kerül adásba, később pedig online is megtekinthető lesz. Az elképesztően drága bejátszásból 10, 20 és 30 másodperces vágatot is csinálnak.

A filmnek másodpercenként négymillió forint a gyártási költsége.

Az utókommunikációs mozgóképről a torna lezárulta után kötött szerződést a Rogán Antalhoz tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter barátjának, Kuna Tibornak a cégeivel. A Trinity International Communications Kft.-t és a Young&Partners Kft.-t a projektben a SPRINT Nyomdaipari Kft. segíti.

Frissítés: a vizes vb szervezői a 444-nek pontosították a Magyar Nemzet információit, miszerint

"A 17. FINA Világbajnokság utókommunikációjához 9 darab film készül, melyek 2017. augusztus 21-e után kerülnek adásba, televíziós és online felületen. A filmek hossza hatszor 60 másodperc, továbbá készül egy 30 perces, 20 és 10 perces film is. A filmek a világbajnokság öt helyszínét és hat sportágát mutatják be, edukatív és utókommunikációs célokat szolgálva."

mfor.hu