2017. november 23. 09:34

November 8-án adták át a 15,2 milliárd forintos új stadiont Szombathelyen, ami bár már "a családé", a focicsapat mégsem veheti birtokba olyan könnyedén.

A Mészáros Lőrinc horvát csapata ellen játszott nyitómérkőzés után a Haladás VSE szakosztályai mégsem vehették birtokba az új stadiont. A hivatalos magyarázat szerint garanciális munkákat végeztek a területen és november 20-ig ismét munkaterületté nyilvánították a létesítményt. A nyugat.hu megbízható forrásaira hivatkozva azonban azt írta:

a sportközpontot üzemeltető önkormányzati cég olyan magas bérleti díjat kér a szakosztályoktól, amit ők nem tudnak kifizetni.

A megállapodás hiánya miatt pedig a Haladás idei két hazai meccse is veszélybe került. Bár ezt sikerült megoldani végül és két meccsre megállapodtak a felek, az önkormányzatnak nem kevés pénzbe kerül, hogy a focisták az új stadionjukat használhassák hazai pályaként.

A kész stadion (Fotó: MTI)

Pénteken délelőtt az önkormányzat Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága rendkívüli ülést tart, melynek egyetlen egy napirendji pontja lesz:

"a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. létesítményhasználattal kapcsolatos önkormányzati támogatása" - vette észre a nyugat.hu.

Az ülésre készült anyagból pedig az is kiderül, hogy az idei két hazai meccs 8,63 millió forintjába fog kerülni az önkormányzatnak.

Magyarul tehát, a szombathelyi önkormányzat ennyit fizet pluszban azért, hogy a tulajdonában és egy önkormányzati cég üzemeltetésében lévő stadionban játsszon a részben tulajdonában lévő focicsapat. Szép történet.

Korábbi információk szerint a focicsapat majd évi 75 millió forintért használhatja a stadiont, amit támogatás formájában megkap majd az önkormányzattól.

mfor.hu