2011. február 28. 16:09

A hatósági jóváhagyást követően a UPC lezárta a Fibernet Kommunikációs Zrt. kábeltelevíziós hálózatai harmadának a megvásárlását, így a hálózatok beolvasztását és szükséges műszaki fejlesztését követően a UPC 2011 áprilisától veszi át a szolgáltatást és indítja el saját kábeltelevíziós, internet- és telefonszolgáltatásait az ezeken a területeken élő családok számára.

A UPC hétfőn azt közölte, hogy ezeket a hálózatokat a Magyar Telecom B.V.-től, az Invitel Holding A/S egyik leányvállalatától vásárolta meg, amely ezzel egy időben lezárta a Fibernet egyedüli tulajdonosának, a Fibernet Tanácsadó Kft.-nek a megvásárlását.

A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását és más feltételek teljesülését követően a UPC Magyarország hétfőn lezárta a Fibernet mintegy 166 ezer háztartást elérő és jelenleg 80 ezer kábeltelevíziós, internet- és telefonszolgáltatást kiszolgáló hálózatainak megvásárlását. Ezt követően a UPC a legrövidebb időn belül megkezdi e hálózatszakaszok integrálását és műszaki továbbfejlesztését, annak érdekében, hogy azokon is saját fejlett, interaktív digitális kábeltelevíziós, ultragyors újgenerációs internet- és telefonszolgáltatásait biztosíthassa.

A UPC közleménye szerint áprilistól fokozatosan veszi át a UPC a Fibernet, illetve a Dunaweb Távközlési Kft. által eddig Budapesten és mintegy további 50, főként Pest, Fejér, Csongrád és Békés megyei településen biztosított szolgáltatásokat. A jelenlegi Fibernet és Dunaweb előfizetők számára a legtöbb területen rendelkezésre áll majd a UPC teljes szolgáltatáskínálata, mint például a digitális videórögzítő funkció, a több száz filmet kínáló videótár és az akár 120 megabites letöltési sebességet nyújtó villámgyors Fiber Power internet.

Ehhez az előfizetőknek semmit nem kell tenniük, mivel az általuk korábban megkötött szolgáltatási szerződések továbbra is érvényben maradnak. Ahhoz, hogy a UPC szolgáltatásait igénybe vehessék, szükség lesz az eddig használt régi beltéri egységek, set-top-boxok, internet- és telefonmodemek cseréjére a UPC által biztosított új berendezésekre. A szolgáltató-váltással összefüggő kérdésekről minden érintett előfizető személyre szóló levélben kap részletes tájékoztatást az elkövetkező napokban.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.