2012. március 22. 14:10

Közös munkacsoport létrehozásáról állapodott meg csütörtökön Münchenben Orbán Viktor miniszterelnök és a Siemens felsővezetése a magyar szakképzési rendszer további fejlesztése érdekében - közölte a magyar kormányfő szóvivője.

Szijjártó Péter a találkozó helyszínén elmondta: a tárgyaláson elhangzott, hogy a Siemens már régóta jelen van Magyarországon, vezetői pedig dicsérték a magyar munkakultúrát és a munkaerő képzettségét.

Orbán Viktor arról tájékoztatta a vállalat felsővezetésének tagjait, hogy a magyar kabinet a gazdaság valós igényeinek megfelelően szervezte át a felsőoktatást, és komoly hangsúlyt fektet a szakképzésre is. A Siemens vezetői ezt üdvözölték, és a tárgyalófelek megállapodtak abban, hogy a szakképzésfejlesztés területén még szorosabbra fűzik az együttműködést.

Ennek érdekében állapodtak meg a közös munkacsoport létrehozásáról, amelyet magyar részről Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter vezet majd, és amelynek legfontosabb feladata, hogy a magyar szakképzési rendszert továbbfejlessze a munkaerőpiac igényeinek megfelelően.

Orbán Viktor egynapos látogatáson tartózkodik Münchenben, amelynek során találkozik majd mások mellett a bajor tartományi miniszterelnökkel is.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.