2012. március 22. 14:10

Közös munkacsoport létrehozásáról állapodott meg csütörtökön Münchenben Orbán Viktor miniszterelnök és a Siemens felsővezetése a magyar szakképzési rendszer további fejlesztése érdekében - közölte a magyar kormányfő szóvivője.

Szijjártó Péter a találkozó helyszínén elmondta: a tárgyaláson elhangzott, hogy a Siemens már régóta jelen van Magyarországon, vezetői pedig dicsérték a magyar munkakultúrát és a munkaerő képzettségét.

Orbán Viktor arról tájékoztatta a vállalat felsővezetésének tagjait, hogy a magyar kabinet a gazdaság valós igényeinek megfelelően szervezte át a felsőoktatást, és komoly hangsúlyt fektet a szakképzésre is. A Siemens vezetői ezt üdvözölték, és a tárgyalófelek megállapodtak abban, hogy a szakképzésfejlesztés területén még szorosabbra fűzik az együttműködést.

Ennek érdekében állapodtak meg a közös munkacsoport létrehozásáról, amelyet magyar részről Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter vezet majd, és amelynek legfontosabb feladata, hogy a magyar szakképzési rendszert továbbfejlessze a munkaerőpiac igényeinek megfelelően.

Orbán Viktor egynapos látogatáson tartózkodik Münchenben, amelynek során találkozik majd mások mellett a bajor tartományi miniszterelnökkel is.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.