2012. március 22. 14:10

Közös munkacsoport létrehozásáról állapodott meg csütörtökön Münchenben Orbán Viktor miniszterelnök és a Siemens felsővezetése a magyar szakképzési rendszer további fejlesztése érdekében - közölte a magyar kormányfő szóvivője.

Szijjártó Péter a találkozó helyszínén elmondta: a tárgyaláson elhangzott, hogy a Siemens már régóta jelen van Magyarországon, vezetői pedig dicsérték a magyar munkakultúrát és a munkaerő képzettségét.

Orbán Viktor arról tájékoztatta a vállalat felsővezetésének tagjait, hogy a magyar kabinet a gazdaság valós igényeinek megfelelően szervezte át a felsőoktatást, és komoly hangsúlyt fektet a szakképzésre is. A Siemens vezetői ezt üdvözölték, és a tárgyalófelek megállapodtak abban, hogy a szakképzésfejlesztés területén még szorosabbra fűzik az együttműködést.

Ennek érdekében állapodtak meg a közös munkacsoport létrehozásáról, amelyet magyar részről Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter vezet majd, és amelynek legfontosabb feladata, hogy a magyar szakképzési rendszert továbbfejlessze a munkaerőpiac igényeinek megfelelően.

Orbán Viktor egynapos látogatáson tartózkodik Münchenben, amelynek során találkozik majd mások mellett a bajor tartományi miniszterelnökkel is.

MTI