2017. szeptember 27. 11:31

A Modern Városok Program keretén belül Pécsen multifunkcionális sportcsarnok épül, amihez jól jöhet a kommunikációs kampány. Ennek részköltségeire derült fény.

A multifunkcionális csarnok építése érdekében Pécs 500 millió forint "előkészítő költségekre vonatkozó támogatásban részesült - vette észre a szabadpecs.hu a szeptember 27-i közgyűlés előterjesztései között. Ebben az is szerepel, hogy az előkészítő projekt kommunikációs feladataira az önkormányzat a Pécsi Kommunikációs Központ Kft.-vel szerződött le.

A támogatásként érkező félmilliárd forintból nyilvánossági, kommunikációs és marketing terve bruttó 44,45 millió forintot költenek el. Az igazi érdekesség azonban ezúttal is a részletekben rejlik.

2018 májusáig, avagy a projekt végéig a teljesség igénye nélkül

 • félmillió forintból csinálnak kommunikációs tervet,
 • 3 milliót költenek online marketing kampányra,
 • buszkampányra pedig 1,3 millió forintot.
Orbán Viktor Pécsen (Fotó: MTI)

  Két tétel azonban az igazi közpénzégetés mintapéldája lehet.

  1) 900 ezer forintot költenek "honlap készítése és üzemeltetése" címen.
  A részletes leírásból kiderül, hogy kicsit mintha túlárazták volna ezt a tételt. Ebből a pénzből ugyanis egy "worldpress sablonra arculatos honlap készítését, annak folyamatos frissítését, fényképek feltöltését" fogják finanszírozni a szerződés időtartama alatt. Ehhez fontos tudni, hogy a wordpress honlapok ingyenesek és a fizetős kiegészítő elemek is néhány tízezer forintért megvásárolhatók.

  2) 2 millió forint: közösségi média oldal létrehozása, folyamatos frissítése és közösségi média kampány
  A részletes leírás szerint a 2 millió forintból létrehoznak egy (amúgy ingyenes) Facebook-oldalt, ahol a projekttel kapcsolatos legfrissebb és legérdekesebb információkat közlik. A szabadpecs.hu feltételezése szerint a korábban már megírt sajtóközleményeket tehetik majd fel ide. Az oldalt minimum heti (!!!) szinten kell frissíteni, és fizetett FB hirdetések segítségével kell népszerűsíteni, ami amúgy pár száz, ezer forintos tételt jelent alkalmanként.

  mfor.hu