2p

Az egyedi kormánydöntéssel érintett összeg hatoda landolt a polgármester-üzletembernél.

A külügy közzétette a 2017-ben eddig egyedi kormánydöntéssel (EKD) odaítélt támogatások listáját. Az év eddig eltelt szakában összesen több mint 35 milliárd forintról döntött a kormány. A pénz hatoda, 6,2 milliárd forint a Visonta Pojekt Kft.-hez került, amely a több lábon álló üzletember, Mészáros Lőrinc agráripari érdekeltsége. A keménytő gyártással foglalkozó cég a beruházás keretében 250 munkahelyet hoz létre.

Az alapkőletétel ünnepélyes pillanata 

Ezzel a több mint 6 milliárd forinttal egyébként előkelő helyen áll a Visonta az EKD-támogatásban részesült vállalatok mezőnyében, ennél többet jellemzően a nagy autóipari cégek kaptak a kormánytól, mint az Audi vagy a Mercedes. Ugyanakkor a teremtett munkahelyek számát tekintve már nem tartozik a legnagyobbak közé a Visonta, inkább a középmezőnybe sorolható.

Idén két cég kapott még kiemelkedően nagy támogatást: az Alföldi Tej 4,8 milliárd forinthoz jutott sajt és tejpor gyártási kapacitása bővítésére, mellyel 181 munkahelyet teremt, a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. pedig közel 4,4 milliárd forint támogatást kapott, mellyel 350 munkahely jön létre.

A legfrissebb szerződés augusztus 10-i, egy autóbelső elem gyártásával foglalkozó kínai cég, a Yanfeng Hungary Automotive Interior System Kft. részesült 1,85 milliárd forint támogatásban. Ez a beruházás 450 állást teremt.

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!