<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Még tavaly márciusban szerzett 37,5 százalékos tulajdonrészt egy szálláshelyként üzemelő balatonszőlősi kúriában Tiborcz István sógora, Kelemen Tas. Üzlettársa nem más, mint a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója, egyben a Takarékbank Zrt. igazgatóságának tagja.

A hazai sajtóban többször is lehetett arról olvasni, hogy Tiborcz Istvánék a Balaton környékén terjeszkednek, ám a jelek szerint tágabban vett családjáról is elmondható mindez. 2021 nyarán ugyanis Tiborcz István nővérének, Tiborcz Eszternek a férje, Kelemen Tas vágott bele egy új bizniszbe.

Kelemen Tas 2021. március 22-én alapította meg a Gella Kúria Hold Kft. A 3 millió forintos jegyzett tőkével rendelkező cég főtevékenysége vagyonkezelés, emellett saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, üzemeltetésével is foglalkozhat a cégkivonata szerint.

Ez volt az egyik olyan cég, mely 37,5 százalékos tulajdonrészt a balatonszőlősi Gella Kúria Kft.-ben tavaly július 8-án. Ugyanezen a napon szintén 37,5 százalékos tulajdont szerzett a Gella Kúria Nap Kft., melyet Kelemen Tas cégalapítása előtt néhány nappal, március 10-én hoztak létre Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója, mellette a Takarékbank Zrt. igazgatósági tagja, és vezetőszerepet tölt be a Díjbeszedő Faktorház Zrt.-ben és a DBH Investment Zrt.-ben is.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban fekszik az ingatlan (Fotó: Gella Kúria/Facebook)A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban fekszik az ingatlan (Fotó: Gella Kúria/Facebook)

A Gella Kúria Napnak szintén 3 millió forint a jegyzett tőkéje, főtevékenysége vagyonkezelés, de mellett a saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése tevékenységi kört is - akárcsak Kelemen Tas cége.

A két friss alapítású társaság a jelek szerint hitel segítségével vásárolta meg a Gella Kúria Kft. 37,5-37,5 százalékát, a társaság cégkivonata szerint ugyanis két üzletrészre zálogjogot jegyzett be a Takarékbank.

Az már a cégbírósági papírokból derül ki, hogy a Gella Kúria Nap és a Gella Kúria Hold Kft.-k a Takarékbanktól egyaránt 57,5-57,5 millió forintos finanszírozási hitelt igényeltek 15 éves futamidőre.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.