<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Saját vállalkozása működése érdekében nélkülözhetetlen ügyben fordult a NAV-hoz.

Lapunk számolt be elsőként arról, hogy a miniszterelnök, Orbán Viktor lánya, Orbán Ráhel saját vállalkozást indított a nyár folyamán. Utóbb az is kiderült, hogy az Odu Store Kft. babaruházati termékek forgalmazásával foglalkozik, a boltjukat pedig a Hegyvidék Bevásárlóközpontban tervezik megnyitni.

Azóta az Odu Store felől nem sok információ érkezett, de most történt egy kevésbé feltűnő, ám a cég működése szempontjából nagyon is lényeges változás.

Orbán Ráhel az Úton egy erősebb Európa felé című konferencián a budapesti Marriott szállóban 2013. október 11-én. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)Orbán Ráhel az Úton egy erősebb Európa felé című konferencián a budapesti Marriott szállóban 2013. október 11-én. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A Cégközlöny szerint ugyanis az Orbán Ráhel egyszemélyes tulajdonában álló, általa ügyvezetett kft. közösségi adószámot igényelt.

Ez nélkülözhetetlen, ha a vállalkozás részt kíván venni a közösségi kereskedelemben, legyen szó termékről vagy szolgáltatásról. Magyarul ha más tagállammal áll üzleti kapcsolatban.

Tekintettel az Odu Store fő profiljára, a ruházati kereskedelemre, a közösségi adószám igénylése nélkülözhetetlen lépés volt, s azt jelzi, hogy a boltban importból származó termékeket is fognak árusítani.

Erre utalt a Linkedin bejegyzésében maga a tulajdonos is, amikor az Odu Store-t úgy márkázta, mint ahol környezetbarát, prémium termékeket vásárolhatnak a fenntarthatóságra odafigyelő szülők, s ahol a gyerekek figyelmének lekötésére játszósarkot is létesítenek, a szülők pedig egy jó kávét is kérhetnek vásárlás közben.

A közösségi adószámot egyébként a cég bejegyzésekor szokták igényelni a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, ahol már a kezdetekkor tisztában vannak azzal, hogy ilyen jellegű tevékenységet fognak végezni. Erre az Odu Store esetében később került sor.

A bolttal kapcsolatban egyelőre nem érhető el információ a Hegyvidék Bevásárlóközpont holnapján, ahol az összes ott működő üzletet feltüntetik.

Feltehetően az is késleteti a bolt üzembe helyezését, hogy a tulajdonos a családjával átmeneti időre Spanyolországba költözött. Orbán Ráhel férje, Tiborcz István ugyanis ott egyenget szállodabizniszt, amint arról a sajtó bőségesen beszámolt az elmúlt időszakban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.