1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az építési és közlekedési miniszter erről is hétfői bizottsági meghallgatásán beszélt.

A miniszter bizottsági meghallgatásán került szóba, hogy mik a kormány tervei a magyar-osztrák közös tulajdonban lévő Győr-Sopron-Ebenfurti Vasúttal, vagyis a GYSEV-el. Ez azért került szóba, mert nagy sajtóvisszhangja volt annak, hogy Lázár János kirúgta a GYSEV osztrák vezérigazgató-helyettesét, ami az osztrák fél szerint ellentmond a szerződés feltételeinek - írja a Telex. Ennek okát és jogalapját nem részletezte a miniszter, ám kifejtette, hogy

a magyar állam lát fantáziát abban, hogy megvegye az osztrák állam több mint 20 százalékos részesedését a cégben, ahogy az osztrák Strabag részére is tett már ajánlatot.

Megfogalmazása szerint most húsz százalék körüli részesedéssel az osztrákok vannak felül a GYSEV-ben, 60 százalék körüli résszel pedig a magyar fél balekként laul van. Ezt a helyzetet meg kell szüntetni, és erről is tárgyal majd az osztrák közlekedési miniszterrel, aki kedden érkezik Budapestre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!