<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ellentétes eredményeket mutatnak a laborvizsgálatok, ezért a Vivienvíz Kft. a Lupilu szénsavmentes ásványvizek visszahívásáról döntött. Panasz, negatív visszajelzés még nem érkezett a termékkel kapcsolatban.

A Vivienvíz Kft. által 2018. március 27-én gyártott és 27.13.2019-es minőség-megőrzési idejű, literes Lidl Lupilu sajátmárkás termékek az áruházlánc saját hatáskörben végzett felülvizsgálata során mutattak eltérést. A tétel tökéletes minősítést szerzett a VIVIENVÍZ Kft. által korábban elvégeztetett, független akkreditált mikrobiológiai vizsgálat alkalmával. A társaság felelős gyártóként az ellentétes tartalmú vizsgálati eredmények miatt hozta meg döntését, melynek értelmében az érintett tételt visszahívja. Ugyanakkor az Országos Közegészségügyi Intézettől is kontrollvizsgálatot kért az egymásnak ellentmondó értékek miatt - írja a cég a közleményében. Hozzáteszik: az eredményekről is tájékoztatják a közvéleményt.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

Bár a gyártó akkreditált laboratóriumi vizsgálatának mikrobiológiai eredménye teljes mértékben megfelel a jogszabályokban rögzített élelmiszer-biztonsági követelményeknek, a társaság menedzsmentje úgy döntött, hogy visszahívja a terméket a boltok polcairól.

A szakorvosi vélemények szerint egészséges szervezetben jellemzően nem okoz problémát a Lidl vizsgálata során talált baktérium, amely a környezetben, vizesblokkokban, sőt, az emberi bőrön is jó eséllyel jelen van. A VIVIENVÍZ Kft. felhívja a figyelmet arra, hogy a termék áprilisban került az áruház polcaira, és azóta semmilyen visszajelzés, vagy panasz nem érkezett sem a Lidl Magyarországhoz, sem pedig a palackozó üzemhez.